BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

BDP’den ’Lice’ yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 28 Haziran’da Lice ilçesindeki Kayacak Jandarma Karakolu’nun onarımını protesto g...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 28 Haziran’da Lice ilçesindeki Kayacak Jandarma Karakolu’nun onarımını protesto gösterisi sırasında yaşanan olaylara tepki için Fis Ovası’na yürüyüş düzenledi.
Fis Ovası’nda toplanan BDP’liler, oturma eylemi yaparak Diyarbakır-Bingöl karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattı. Oturma eyleminin ardından Kayacık Jandarma Karakolu’na yürüyüş düzenlendi. Karakol çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kayacık Jandarma Karakolu yetkilileriyle görüşüp basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

’’ÖLÜMLER DURACAK DEMİŞTİK; AMA DURMADI’’
Askeri yetkililerle yapılan görüşmenin ardında basın açıklaması yapan BDP’li Nursel Aydoğan, çözüm sürecinde karakol yapımlarının sürece ters düştüğünü ifade ederek, barışın gelmemesi için hiçbir sebebin olmadığını söyledi. Aydoğan, “30 yıl bu ülkede savaş ve bir çatışma yaşanıyor. Binlerce evladımız katledildi. Biz bu çözüm sürecinde ölümler duracak demiştik ama durmadı. AK Parti bu politikalardan vazgeçsin” dedi.Yapılan açıklamanın ardından BDP’liler olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)