BIST 10.918
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.502,52
HABER /  DÜNYA

Dualarımız Mısır halkı ile birlikte

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mısır’da yaşananlarla ilgili olarak, "Biz köklü bir devlet geleneğine sahip Mısır’ın bu sıkıntılar...

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mısır’da yaşananlarla ilgili olarak, "Biz köklü bir devlet geleneğine sahip Mısır’ın bu sıkıntıları çabucak atlatacağına yürekten inanıyoruz" dedi.
Yalova’nın Altınova ilçesinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kültürler Buluşması’na katılan Bakan Bağış, ilçeye gelişi esnasında davullarla karşılandı. Halkı selamlayarak törenin düzenleneceği alana geçen Bağış, burada vatandaşlara da hitap etti. Konuşmasında Mısır’da yaşanan darbeye değinen Bakan Bağış, Mısır’ın yaşadığı sıkıntıları atlatacak köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu söyledi. Mısır halkının içlerine fitne sokmak isteyen odakların oyununa gelmeyeceğine inandığını dile getiren Bağış, "Maalesef Ramazan ayı yaklaşırken darbe üzerine darbe yiyen İslam alemi, Mısır’dan gelen darbe haberleriyle bir kez daha üzüldü, bir kez daha yıkıldı. Ümit ediyoruz ki Mısır’daki kardeşlerimiz demokrasiyi bir an evvel yeniden inşa ederler ve milletin iradesini hiçbir tankın, hiçbir tüfeğin bastıramayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterirler. Biz köklü bir devlet geleneğine sahip Mısır’ın bu sıkıntıları çabucak atlatacağına yürekten inanıyoruz. Dualarımız Mısır halkı ve oradaki kardeşlerimizle birlikte. İnşallah onlar da hep beraber el ele verirler, gönül gönüle verirler ve içlerine fitne sokmak isteyen odakların oyununa gelmeden bir an önce Mısırın sorunlarını çözerler. Buradan Altınova’dan, medeniyetimizin ve kültürümüzün kesişme noktasından Mısır’daki kardeşlerimize de selam gönderiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Egemen Bağış’a Altınova Belediye Meclisi tarafından alınan kararla hazırlanan fahri hemşehrilik beratı ve ilçenin altın anahtarı takdim edildi. Bağış, kurulan stantları gezerek, yapılan yöresel yiyeceklerden tattı. Bakan Bağış’a Türkiye’de ilk kez üretilen kivi reçeli hediye edildi.