BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.505,36
HABER /  DÜNYA

İhvan liderlerine yeniden yakalama kararı

Mısır Başsavcılığı Müslüman Kardeşler liderleri hakkında yeniden karar çıkarttı.

Abone ol

Mısır Başsavcılığı'nın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcısı Hayrat Şatır ve 5 İhvan lideri hakkında yeniden yakalama kararı çıkardığı bildirildi

Ezher Şeyhi Tayyib, "Mursi'nin derhal serbest bırakılması" yönündeki çağrısını değiştirdi
Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin derhal serbest bırakılması yönündeki çağrısını değiştirerek, yeni bir açıklama yayımladı.
Ezher Şeyhi Tayyib, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin kendisine yönelik eleştirilerinin ardından daha önce yaptığı, "Mursi'nin ve gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" şeklindeki açıklamasından "Mursi" ismini çıkararak yeni bir açıklama yaptı.
Tayyib yaptığı yeni yazılı açıklamada, Mursi'nin ismini zikretmeksizin " gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" çağrısında bulundu.
Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla başkent Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Bedii, Ezher Şeyhi Tayyib'in tutumunu eleştirmiş ve Ezher'in dini bir kurum olduğunu belirterek Mısır halkı adına konuşma yetkisi bulunmadığını söylemişti.