BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İşte MHP'nin son Diyarbakır mitingi

Devlet Bahçeli'nin bugün miting düzenleyeceği Diyarbakır'da partinin eski lideri Alparslan Türkeş en son 1995'de miting düzenlemişti

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün miting düzenleyeceği Diyarbakır'da partinin eski lideri merhum Alparslan Türkeş, en son 1995 yılında miting düzenlemişti. Türkeş, Dağkapı Meydanı'nda bir kamyon kasası üzerinde halka seslenirken, yüzlerce özel harekat timi, polis, Kalaşnikof tüfekli koruma görevi yapmıştı. Mitinge ise sadece 50 kişi katılmıştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bahçeli, Diyarbakır'da 16 yıl aradan sonra düzenlenecek mitingine katılıp, İstasyon Meydanı'nda halka seslenecek.

MHP'nin merhum lideri Alpaslan Türkeş'in Diyarbakır'a ilk ziyaretini 1975'te "Küçük Moskova'ya gidiyorum" diyerek yaptığı belirtilirken, kentteki sol örgütler bu ziyareti engellemek için yoğun çalışma içine girmişti. Kentte çıkan olaylar üzerine Türkeş'in kente giremeden döndüğü hatırlatıldı.

Alpaslan Türkeş, Diyarbakır'a terörün yoğun olduğu 1995 yılında olağanüstü güvenlik önlemleri ve Kalaşnikof tüfekli özel harekat timlerinin sıkı koruması ile gelirken, Orduevi karşısında bulunan Dağkapı Meydanı'nda platform kurulmadığı için alana getirilen bir kamyon kasasının üzerine çıkarak kısa bir konuşma yapıp kentten ayrılmıştı.

DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığını yapan Bahçeli, 2000 yılında kente yaptığı ziyarette, Özel İdare İl Müdürlüğü Salonu'nda bölgesel kalkınmayla ilgili düzenlenen toplantıya katılırken, o tarihte HADEP'ten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Feridun Çelik'i dinlemiş ve yaptığı konuşmadan dolayı alkışlamıştı.