BIST 10.082
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,52
HABER /  GÜNCEL

Dünya seçimleri Türkiye'den izleyecek

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimine yönelik çalışmalarda sona gelindi.

Abone ol

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimine yönelik çalışmalarda sona gelindi. Çalışmalarda en çok dikkat çeken ise yabancı basın mensupları için hazırlanan 4 basın merkezi oldu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, ikisi yurtdışında ikisi yurt içinde olmak üzere 4 ayrı seçim merkezi kurulduğunu belirterek, "Basın merkezleri Ankara'nın yanı sıra, yerleşik yabancı medyanın ve yaygın medyanın ağırlıklı olarak bulunduğu İstanbul'da, Türkiye'nin AB'ye üyeliği çerçevesinde önemli bir merkez konumundaki Brüksel'de ve Türk dış politikası açısından büyük önem taşıyan Washington'da kurulacak" dedi. 

İLK KEZ 12 HAZİRAN'DA KURULMUŞ OLACAK

Böylece BYEGM tarafından yurtdışında basın merkezleri ilk defa 12 Haziran seçiminde kurulmuş olacak. Yerli ve yabancı medya kuruluşlarına seçime ilişkin haber ve gelişmeleri birinci elden ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak amacıyla kurulacak basın merkezlerinde her türlü teknik donanım bulundurulacak. Ayrıca yabancı dil bilen yeterli sayıda personel görevlendirildi.

4 NOKTADAN CANLI BAĞLANTI

Merkezlerde yerli ve yabancı medya mensuplarına beş noktadan ücretsiz canlı yayın imkânı da sağlanacak.

Ayrıca, seçime yönelik özel bir çalışma programı hazırlanmıştır. Haber Merkezimiz 12 Haziran Pazar günü 50'nin üzerindeki redaktör ve mütercimiyle ve 22 ülkedeki Basın Müşavirleriyle birlikte, 15 yabancı dilde geniş bir coğrafyada seçimle ilgili ilk değerlendirmeleri almak ve devletin üst makamlarını bilgilendirmek amacıyla 13 saat süreyle görev yapacaktır. Bu bağlamda, 15 dilde 300'e yakın yabancı internet sayfası, 1000'in üzerinde yabancı gazetenin ilk baskısı ve 40'a yakın yabancı televizyon ve radyo yayını takip edilerek seçime ilişkin haber ve haber yorumların çevirileri yapılacaktır.

Seçimle ilgili yabancı basında yayımlanmış haber ve yorumlara 13 Haziran 2011 tarihinden itibaren BYEGM web sayfasından (www.byegm.gov.tr) "Dış Basında Türkiye" başlığı altında ağırlıklı olarak yer verilecektir."

12 EYLÜL'DE İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılan Anayasa Değişiklikleri Referandumunu izleyen yerli ve yabancı medya mensupları için Ankara Rixos Otel'de kurduğu basın merkezi de büyük ilgi görmüştü.

BYEGM 'DEN BÜYÜK HİZMET
81 yerli 43 yabancı medya mensubu ile akademisyenler referandum sonuçlarını BYEGM'nin oluşturduğu bu basın merkezinden takip etmişti. 100'e yakın yerel TV ve 10'u aşkın yaygın TV kanalı ile canlı bağlantı kurulan Basın Merkezinde yabancı medya mensupları referandumdaki gelişmeleri ülkelerine aktarmışlardı.

Referandumda sandıklar kapandıktan sonra, sonuçları ajanslar aracılığıyla alan BYEGM bir programla gelen sonuçları grafikler ile Türkiye ve İl sonuçlarını anlık olarak dev perdelere ve TV alıcılarına yansıtılmıştı. BYEGM'nin bu hizmeti yerli ve yabancı basın mensuplarından büyük övgü almıştı.

12 Haziran Seçimleri Basın Merkezlerinin Adresleri:

1- Ankara: Rixos Grand Ankara Otel. Kavaklıdere-ANKARA
2- İstanbul: Hyatt Rezidans Otel, Taksim-İSTANBUL
3- Brüksel: Hotel BLOOM, Rue Royale 250 Koningsstraat - 1210 Brussels-BELÇİKA
Tel +32 (0)2 220 69 08 Fax +32 (0)2 217 84 44 www.hotelbloom.com
4- Washington: Willard InterContinental
1401 Pennsylvania Ave. Washington, DC, 20004. -USA