BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  GÜNCEL

Yemen cumhurbaşkanı Salih iyileşiyor

Suudi yetkililer Yemen cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in geçirdiği iyi başarılı ameliyat sonrası iyileşmekte olduğunu açıkladı. Yemenli yetkililer, Salih iyileşince ülkeye dönecek diyor.

Abone ol

Suudi Arabistanlı yetkililer, göğsünden şarapnel yarası alan Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in geçirdiği ameliyatlar sonrasında iyileşmekte olduğunu açıkladı.

Açıklamayı teyit eden Yemenli yetkililer, Salih'in ülkeye döneceğini söyledi, ancak uzmanlar bu konuda şüpheli olduklarını dile getiriyor.

Yemen'in Enformasyon Bakan yardımcısı Abdül el-Cenadi, Salih'in ülkeye döneceğini vurguladı, "Salih'in sağlığı yerinde. Bir gün iktidarı bırakabilir ancak bu anayasal bir şekilde olmalı" dedi.

BBC'nin Orta Doğu muhabiri Jon Leyne ise, Salih Yemen'e dönmek istese bile, Suudi Arabistan'ın buna izin vermemesi ihtimalinin yüksek olduğunu aktarıyor.

Salih'in Suudi Arabistan'da iki hafta kalacağı, bu sürenin ilk haftasını iyileşmek, ikinci haftasını ise toplantılar için kullanacağı yönünde haberler de var.

ABD büyükelçisi, cumhurbaşkanı vekiliyle görüştü

Cuma günü, cumhurbaşkanlığı sarayına gerçekleştirilen bir saldırıda yaralanan Salih, cumartesi tedavi amacıyla Suudi Arabistan'a gitmişti.

Suudi yetkililer, Salih'in Pazar günü göğüs ve boynundan iki ameliyat olduğu, ameliyatların başarılı geçtiğini açıkladı.

Salih'in ülkeden gidişi, binlerce kişi tarafından sokaklarda kutlanmıştı.

Salih'in ülkeden ayrılması sonrasında vekaleten cumhurbaşkanlığı görevini devralan Abd - Rabbu Mansur Hadi, ABD'nin başkent Sana'daki büyükelçisi Gerald Feierstein'le buluşarak son durumu değerlendirdi.

Mansur Hadi, ordu ve güvenlik kuvvetlerinden sorumlu, ancak Salih'in oğlu ve akrabalarının güvenlik güçlerinin kilit birimlerinin başında olduğu mevcut durumda, Hadi'nin gerçek bir güce sahip olmadığı ifade ediliyor.