BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,55
ALTIN 2.376,25
HABER /  DÜNYA

İşte Merkel'in gerçek yüzü!

Der Spiegel dergisinin Berlin büro şefi Dirk Kurbjuweit, Alman Şansölye Angela Merkel’in insancıl yüzünü yazdı.

Abone ol

Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz ile kıtanın kontrolünü ele geçiren, borçlu ülkelerin bir yandan tek umudu, diğer yandan da korkulu rüyası haline gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, soğuk, sert ve ulaşılmaz görüntüsü ile bürokratik bir makineyi andırıyor.

Oysa Merkel küçük grupların içindeyken canlı, neşeli, bazen duygusal tavırlar sergiliyor. Şansölye Merkel, uyandıktan sonra ilk iş kocası Joachim Sauer'e kahvaltı hazırlıyor.Merkel eğlendiğinde gözlerinden yaş gelecek kadar gülen bir kadın. Ülke liderlerinin kendisine komik gelen hikayelerini anlatırken iki büklüm kahkaha attığına şait oldum.

Almanya Başbakanı toplantı aralarında ayakkabı alışverişine çıkıyor. Ancak 'zarif' ayaklarını gören satış elemanlarının donakaldığını söyleyen Merkel, "Bu yüzden ayakkabı almaktan soğudum" diyor. Başbakan bazen de yalnızlık çekiyor. Gezilerde gazetecileri etrafına toplayarak masaları şarap ve çerezle donatıyor ve "Biraz sohbet edelim" diyor.

Merkel, çalışanlarına asla öfkeyle bağırmıyor, onun yerine buz gibi bir hale bürünüyor. Ancak karşısındakinin bozulduğunu anlayınca hemen arkadaş canlısı birkaç sözle gönüllerini almasını da biliyor. Duygusal konuşmalardan kaçınması da doğru sözleri bulamayacağı endişesinden geliyor.