BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,55
ALTIN 2.379,56
HABER /  GÜNCEL

2 dakika topa dokunmadılar!

Çanakkale 1. Amatör Küme takımlarından Tarımspor'un protestosu sahalarda görmeye alışık olmadığımız bu fotoğrafı ortaya çıkardı

Abone ol

Çanakkale 1. Amatör Küme takımlarından Tarımspor'un futbolcuları, geçen hafta Ezine deplasmanında yaşanan olayları protesto etmek amacıyla bugün Barbarosspor ile oynadıkları maçın ilk 2 dakikasında topa dokunmadı.

Barbarossporlu futbolcular da bu süre içinde kendi sahalarında top çevirip, rakiplerinin eylemine destek verdi. Tarımspor Başkanı Serkan Yurdabak, futbol sahalarında artan şiddete karşı seslerini duyurmak için kavgasız, gürültüsüz ve sessiz bir protosto gerçekleştirdiklerini söyledi.

İddiaya göre 11 Aralık Pazar günü Ezine'de oynanan Ezinespor-Tarımspor maçının 79. dakikasında yaşanan gerginlik sırasında ev sahibi takımdan 4-5 futbolcu ile sahaya giren Ezineli bir taraftar, Tarımsporlu Erhan'a saldırarak darp etti. Olaylı müsabakayı Ezinespor 3-2 kazandı.

Tarımsporlu futbolcular, Ezine'de yaşanan olayları protesto için yöneticilerden izin alarak bugün Barbarosspor'la oynadıkları maçta ilginç bir eyleme başvurdular. 18 Mart Stadı Sentetik Çim Saha'daki karşılaşmanın başlama düdüğünün ardından topu rakip yarı alana gönderen Tarımsporlu oyuncular, 2 dakika boyunca saha içinde sesizce beklediler. Rakiplerinin eyleminden haberdar olan Barbarossporlu oyuncular, bu süre boyunca kendi yarı alanlarında top çevirip, protestoya destek verdiler. Gelişmeler üzerine oyunu durduran hakem Hüseyin Kurt, iki takımın kaptanlarını yanına çağırıp, maça devam etmelerini istedi. Hakem Kurt, daha sonra hava atışıyla oyunu yeniden başlattı. Barbarossporlu oyuncular bunun üzerine topu auta gönderdi. Tarımspor ise 2 dakikalık protesto sonrasında kale vuruşuyla oyuna başladı. Karşılaşmayı da 3-1 Tarımspor kazandı.

SESSİZ PROTESTO

Tarımspor Başkanı Serkan Yurdabak, karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sesimizi duyurmak için maçın başlamasıyla birlikte oyuncularımız iki dakika topa hiç dokunmayacak. Kavgasız, şiddetsiz ve gürültüsüz bir protesto gerçekleştirmiş olacağız. Bunu İl Hakem Kurulu'na ve gözlemcilere karşı sesimizi duyurmak için yapıyoruz. Futbolda şiddet hala var. Ezine'de bir futbolcumuza 4-5 oyuncu ve bir taraftar saldırdı. Hakem maçı tatil etme cesaretini gösteremedi. Olay esnasında skor 2-2 iken, o psikoloji altında bitime beş dakika kala yediğimiz golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldık."