BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İşte koğuştan ilk fotoğraf

Ergenekon koğuşundan ilk fotoğraf Akşam'da yayınlandı. Tahliye olan sanık Öztürk cezaevi günlerini anlattı. İşte o poz;

Abone ol

Ergenekon davası sanıklarından Mahmut Öztürk tahliye olduktan sonra Akşam gazetesine konuştu. Silivri Cezaevi'nden ilk fotoğrafı yayınlayan gazete, Öztürk'ün cezaevi anılarını manşetten verdi. Muhabir Levent Albayrak'a konuşan Öztürk'ün anlattıkları halyli ilginç.

PALASKA ZAFER'E KIZMIŞ

Emekli yüzbaşı Muzaffer Öztürk ile yan yana fotoğraf çektiren Öztürk, Kurtlar Vadisi'ni Tekin'in izlemediğini söyledi. Tekin'in dizide kendisini canlandıran 'Palaska Zafer' karakterine kızdığını söyledi.

UĞUR BÖCEKLERİNE YUVA

Öztürk, şöyle devam etti: “Volta attığımız havalandırmada 8 uğur böceği bulduk. Onlara yosunlardan yaptığımız yuvayı koğuş penceresinin önüne yerleştirdik. Sabah kalktığımızda ilk işimiz yuvaya bakmaktı. Her birinin tek tek uçup bizi terk etmesiyle çok üzüldük.”

EN ŞIK MUZAFFER TEKİN’Dİ

18 ay boyunca koğuş arkadaşı Muzaffer Tekin’in her sabah tıraş olduğunu da anlatan Mahmut Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşe gider gibi kıyafetlerini ütüleyip giyiyordu. Bazen günde 3 kez kıyafet değiştirirdi. O kadar titizdi ki bulunduğumuz koğuşun merdivenlerini günde 5 kez yıkardı.”

SUDAN SEBEPLERLE TARTIŞIRDIK

Öztürk 40 metrelik havalandırmada gazete kâğıdından şapka yapıp, şortunu giyerek güneşlendiğini anlatarak, “Kendimi Bodrum sahillerinde hayal ettim. Günde 175 tur atardım” dedi. Cezaevindeyken zamanı geçirebilmek için sürekli sudan sebeplerle tartışma çıkarttıklarını anlatan Öztürk, her tartışma sayesinde 4-5 saat kendilerini oyaladıklarını söyledi. Cezaevinde bulunan atölyede de çıraklık yaptığını belirten Mahmut Öztürk, maket evler yaparak zaman geçirmeye çalışmış. Davadan yargılanırken hayatını kaybeden Kuddusi Okkır’ın atölyede ustası olduğunu söyleyen Öztürk, “Verdiği maket bana hatıra kaldı” dedi.