BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte Kaddafi'nin Ankara'daki cephaneliği

Muammer Kaddafi rejiminin devrilmesinden sonra Libya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin altını cephaneliğe çevirdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Cinnah Caddesi'ndeki elçilik binasının bahçesinde Özel Yetkili Savcı Mustafa Bilgili'nin yaptırdığı kazıda onlarca silah bulundu.

İŞTE KADDAFİ'NİN CEPHANELİĞİNDEN ÇIKANLAR
3 Uzi, 4 6,35 Walter tabanca, 4 tane 7,65 Walter tabanca, 9 Baretta 6,35 tabanca, bir Kırıkkale 7,65 MKE tabanca, 17 Browning 7,65 tabanca, 12 Uzi şarjörü, 178 mermi, 56 küçük silahlara ait şarjör.

Elçiliğin başka bir bölümünden 6 Eylül'de de silah çıktığı öğrenildi. Yine 155'e gelen bir ihbar üzerine yapılan aramada bir Kırıkkale Tabanca, 62, 7,65 fişek, 2 şarjör ve temizlik harbisi, bir seyyar dipçikli kaleşnikof tüfek, 24 karton kutu içerisinde fişek, bir boş bir dolu şarjör bulundu.

Libya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde diplomasi tarihinde eşi görülmemiş bir olay gerçekleşti. Önceki gün, 155 polis imdat hattını arayan bir büyükelçilik görevlisi, Elçilik Mestaşarı Sedigh M.M. Suliman'ın talimatıyla aradığını, elçilik bahçesinde silah olduğundan şüphelendiklerini bu konuda polisten yardım istediklerini söyledi.

KAZIDA ZİR VADİSİ EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ

İhbar üzerine daha önce Ankara'da Zir Vadisi ve diğer yerlerdeki Ergenekon cephaneliklerini bulan Olay Yeri İnceleme Ekibi görevlendirilerek Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'yle birlikte elçilik bahçesinde arama yaptılar.

Büyükelçilik bahçesinin garaj girişi ile protokol girişi arasında bulunan binanın çıkma kısmı altında toprağa gömülü vaziyette naylon poşetler tespit edildi. Saatler süren çalışmanın ardından 21:30'da patlama ihtimaline karşı gerekli tedbirler alınarak poşetlerin topraktan çıkartılmasına başlandı.

Bu sırada diplomatik kurallar gereği Tercüman Dr. Murat Abdulgahni eşliğinde Elçilik Müsteşarı Sedigh M.M. Suliman'ın refakati alındı. Poşetlerden patlayıcı çıkmazken 38 adet silah ve mermi bulundu.

DİŞİŞLERİ DEVREDE

Konuya Dışişleri Bakanlığı da müdahil olurken, olay dünya diplomasi tarihinde de emsal olma özelliği taşıyor.