BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,66
HABER /  SPOR

İşte İstanbulun yeni prensi

Formula 1 İstanbul Grand Prix'sinde bu kez tarih yazan Ferrari pilotu Massa değil Brawn GP'den Button oldu.

Abone ol

Bu yıl beşincisi koşulan Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini, şampiyona lideri Jenson Button kazandı. Brawn GP'nin İngiliz sürücüsü, ilk 7 yarışın 6'sını kazanarak, tarihin en iyi sezon başlangıcına imza attı.

Türkiye GP'sinde zirveyi kimseye bırakmayan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa bu sefer başaramadı. İstanbul'da zafer Brawn GP'den muhteşem bir performans sergileyen Jenson Button'ın olurken, İngiliz pilot bu sayede bu sezon 7'de 6 yaparak tarihe geçti ve tüm zamanların bir sezona en iyi başlayan pilotu ve takımı oldu. İstanbul'da podyumu tamamlayan isimler Button'ın ardından gelen Red Bull pilotları olurken, Webber 2 ve Vettel de 3. oldu.

Sezonda 7. yarış ING Türkiye Grand Prix'sini, Brawn GP'den Jenson Button kazanırken Schumacher'in sezona en iyi başlangıç yapan pilot unvanını ele geçiren İngiliz İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışa 2. sırada başlamış ve ilk tur tamamlanmadan pole pozisyonu sahibi Vettel'i geride bırakmayı başarmıştı.

Yarışa 4. sırada başlayan Red Bull Racing'in Avustralyalı pilotu Mark Webber 2. olurken, ''pole pozisyon''da başlayan Red Bull Racing'in Alman pilotu Sebastian Vettel ise 3. sırayı elde etti.

KUPAYI ARINÇ'TAN ALDI

Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'sini ilk sırada tamamlayan Brawn GP'nin İngiliz pilotu Jenson Button'a kupasını, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.