BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte Gezi'nin son hali! İBB paylaştı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Gezi Parkı’nın yarın açılacağı müjdesini vermesinden sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı’nın son görüntülerini paylaştı

Abone ol

İNTERNETHABER - Vali Mutlu açıkladı, Gezi Parkı yarın açıklanıyor. Parkın son halini ise İBB paylaştığı fotoğrafla gösterdi.

Gezi Parkı’nı genişletme ve ağaçlandırma çalışmalarının sonuna gelindi. Böylelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışma ile, 50.000 m2 yüzölçümüne sahip Gezi Parkı’nın alanı 58 bin m2’ye ulaştı.

İSTANBUL YAZISI

Büyükşehir, Gezi Parkı’nın son halinin görüntülerini paylaştı. Fotoğraflarda Gezi Parkı’nın Tarlabaşı’na doğru olan kısmının büyüdüğü görülürken, dev yazılarla çimin üzerine büyük bir ’İstanbul’ yazısının yazıldığı görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın yapılan düzenlemelerin ardından 8 bin metrekare daha büyüdüğü belirtilerek, parkın 58 bin metrekarelik bir yeşil alan haline geldiği kaydedildi.

Parkta 558 olan ağaç sayısının 704'e, dikilen mevsimlik çiçek sayısının 322 bine ulaştığı aktarılan açıklamada, parka 17 de yetişmiş çınar ağacı dikildiği bildirildi.

gezi-parki-son-hali.jpg