BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'ı heyecanlandıran soru

Başbakan Erdoğan'a Rusya dönüşü yine o çılgın projesi soruldu!

Abone ol
Seçim yaklaştıkça Erdoğan'ın sır gibi sakladığı "çılgın proje"yle tartışmaları da alevlendi. Erdoğan'ın projesinin İstanbul'da yeni bir şehirleşme projesi olduğu ve medeniyetler şehri altında kurulacak bu yeni yerleşim biriminin dünyadan da örnekler taşıyacağı kaydedildi. İşte bu proje dün Rusya dönüşü Erdoğan'a soruldu. Soru karşısında heyecanlandığını söyleyen Erdoğan, yine ser verdi sır vermedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sır gibi sakladığı ve seçim beyannamesinde açıklayacağı "çılgın projenin" medeniyetler şehri adı altında İstanbul’da yeni bir şehirleşme projesi olduğu öğrenildi. İstanbul’un Avrupa yakasında yer alacak yeni şehirleşme yapılandırmasında medeniyetlerden mozaikler yer alacak. Müslüman ve Müslüman olmayan kültürlerden oluşacak yeni bir şehir inşa edilecek. Dünya liderlerinin uğramadan geçemeyeceği yeni medeniyetler şehrinde, dünya ülkelerinden örnekler de yer alacak. Yeni kentin 2023’te kutlanacak Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümüne yetiştirilmesi hedefleniyor.

O PROJE ERDOĞAN'A SORULDU
İşte o çılgın proje Rusya dönüşü Erdoğan'a soruldu. Bir gazetecinin, ''Seçim beyannamenizde bir çılgın projeniz vardı. Medeniyetler şehri adında yeni bir kentin inşa edileceği ve 82. kentin oluşturulacağı belirtiliyor'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Beni heyecanlandırıyorsunuz, demek ki süreç iyi işliyor. İnşallah adayların açıklanmasından sonra biz 12 yıllık bir süreci kapsayacak seçim beyannamesini açıklayacağız'' dedi. ''Ben o zaman bunu şimdi açıklarsam o günün hiçbir anlamı kalmaz'' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

''O günü çok daha güçlü kılmak için, çok şeyleri inşallah o gün sizlere sunacağız, takdim edeceğiz. Bizim seçim beyannamemiz 4 yıllık olmayacak, 12 yıllık olacak. İnanıyorum ki o zengin içeriğini, bugüne kadar 8 yıl içerisinde yaptıklarımız, geleceğe yönelik yapacaklarımızla birlikte, inanıyorum ki sizlerin de şahsında milletimin de çok çok olumlu teveccühüne mazhar olacaktır.''