BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

İşte DTPli Kaplanın PKKlı itirafı

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Anayasa reform çalışmasını rafa kaldırmasını kabul edemediklerini söyledi.

Abone ol

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan bütçe ile ilgili konuşmalarda söz alarak hükümetin bazı çalışmalarını desteklediklerini, ancak Anayasa reform çalışmasını rafa kaldırmasını kabul edemediklerini söyledi.

''Ülke çetelerle, darbelerle hesaplaşmadığı sürece, ne hukuktan ne de haktan söz edilemez'' diyen Kaplan, devletin özellikle silahlı kademedeki çetelerle mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

Hasip Kaplan, referanduma bile gitmeyi göze alarak, 12 Eylül Anayasasının değiştirilmesinin şart olduğuna dikkati çekti.

-''KAOS ORTAMI VE KARIŞIKLIK YARATMAYA ÇALIŞILDI''-

Bugün demokratik açılım çalışmalarında büyük rol üstlenen MİT'in 2007'de Hükümete yönelik darbe planı yaptığını, başbakan ve bakanlara yönelik suikast planları düzenlediğini iddia eden Kaplan, devlet içerisindeki silahlı bazı kişilerin yaptıkları eylemler ve işlerle ülkede kaos ortamı ve karışıklık yaratmaya, ardında da darbe yapmaya çalıştığını ileri sürdü.

DTP'li Kaplan, CHP'nin bugünkü grup toplantısına kalpaklı bir grup gazinin katılmasını eleştirdi. Ülkeyi, Türklerin ve Kürtlerin hep birlikte düşmanlardan kurtardığını belirten Kaplan, ''Irkçılık yapmak, şovenistlik yapmak, insanları kutuplara ve kamplara bölmek, kuvayi milliye kalpaklarıyla grup toplantısına gelmek ne oluyor? Biz bu savaşı birlikte verdik. Savaş kolaydır ama barış zordur'' diye konuştu.

''Habur'dan gelişlere biz de hazır değildik devlet de. Ama CHP ve MHP hiç hazır değildi'' diyen Kaplan, dünyada herkesin barış için biraraya geldiğini, ancak Türkiye'de, Türklerle Kürtlerin biraraya gelemediğini savundu.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de DTP'li Kaplan'ın partisine yönelik sözlerini eleştirdi.

Kaplan'ın çok heyecanlanarak konuştuğunu belirten Hamzaçebi, ''Bugüne kadar sağduyulu idi. Sanıyorum, Hükümetin demokratik açılım adı altında başlattığı programı yarım bırakması sonucu hıncını bizden çıkarıyor'' dedi.

Akif Hamzaçebi, kendilerinin de çeteleşmeye, darbelere karşı olduğunu, ancak bilim adamlarıyla, çetelerin aynı kefeye konulmaması gerektiğini vurguladı. Hamzaçebi, ''Bunu bir ayırın bakalım, CHP çetelerin yanında mı değil mi görelim?'' dedi.