BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.414,25
HABER /  POLİTİKA

İşte Davutoğlu'nun o sözlerinin sırrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MKYK sonrası yaşananları ve duyduğu kırgınlığı 4 kelime ile özetledi. İşte yaşananlar için "yakışmadı" diyen Davutoğlu'nun o sözleri

Abone ol

AK Parti kulisleri Başbakan Ahmet Davutoğlu, MKYK üyelerine bakarak söylediği o sözleri konuşuyor. Davutoğlu, önce "evvel refik; badel tarik..." hatırlatması yaptı ardından da MYKY'da yaşananların refikliğe, yani dostluğa yakışmadığını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, AK Parti'deki göreviyle birlikte başbakanlığı da bırakıyor. AK Parti'de düzenlediği ve bazı isimlerin gözyaşlarına boğulduğu basın toplantısındaki bir söz, Davutoğlu'nun yaşanan süreçle ilgili kırgınlığını gözler önüne serdi.

BAŞARIYA VURGU

Davutoğlu, basın toplantısına 20 aylık genel başkanlığı görevi boyunca yürüttüğü çalışmaları anlatarak başlattı. 7 Haziran sonrası 1 Kasım'daki seçim başarısına ve alınan yüzde 49.5'luk oy oranını hatırlatan Davutoğlu, güçlü başbakan vurgusu yaptı.

SİTEM DOLU SÖZLER

Davutoğlu, yaşadıklarını Arapça bir deyimle özetledi. "Önce yol arkadaşı, sonra yol" anlamına gelen “Evvel refik, bade-l tarik” deyişini kullanan Davutoğlu, yaşananların refik yani yol arkadaşlığına uymadığını söyledi. İşte Davutoğlu'nun o sözleri;

“Yola çıktığımız arkadaşlarımın benimle olmalarını bekledim. Ancak son MKYK’da yaşananlar, ki parti üsulleri benim açımdan önem taşımıyor, bu nedenle de ilk imzayı ben attım. Takip edilen yöntemi refik olma yöntemiyle bağdaştıramadım.”