BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İşte Cumhurbaşkanı Gül'den derbi yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin açıklama yaptı

Abone ol

CUmhurbaşkanı Gül sporun şiddet olmadığını vurgulayarak, "Taraftarların ve takımların centilmenlik içerisinde mücadele etmesini istiyorum. Gönlümdeki kazanamadı, dolayısıyla şimdi bakalım hangisi olur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişi öncesinde Adıyaman sokaklarına gül kokusu sıkıldı. Valilik önünde Cumhurbaşkanlığı koruma ekipleri sıkı güvenlik uygulaması yaparken, habercilerin kameralarına kadar dedektör köpeklerle arama yapıldı. Adıyaman semalarında üç tane helikopter de sürekli uçuş yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik önüne geldiğinde sevgi gösterileri ile karşılandı. Vatandaşlarla sohbet eden Gül, daha sonra valiliğin balkonuna çıkarak halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adıyaman'a daha önceden defalarca geldiğini fakat Cumhurbaşkanı olarak ilk defa geldiğini söyledi.

Coşkulu karşılamadan dolayı teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Gül, "Adıyaman'ın güzelleştiğini ve zenginleştiğini kısa süre içerisinde gördüm. Yolların toprak halini bilirim. Nasıl genişlediğini, ne kadar güzelleştiğini, çevrenin ne kadar yeşillendiğini gördüm. Atatürk Barajı'nın buralara bereket yaydığını görmekten çok çok memnun oldum. Millet adına çok sevindim" dedikten sonra valilik makamına geçti.
Valilik şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Vali Ramazan Sodan el dokuması halı hediye etti.

"SURİYE'DEKİ GÖZLEMCİ SAYISININ BİRKAÇ BİNİ BULMASI GEREKİR"

Valilik makamında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de tutuklu bulunan iki Türk gazetecinin serbest bırakılması ve İran'a gönderilmesiyle ilgili soruya, "Önce gelsinler. Tabii ki onların hayatları, durumları dışarıdan devamlı takip edildi. Çok duyurulmadı ama Türkiye daima vatandaşlarının zor duruma düşmeleri halinde yakından takip eder ve dolayısıyla gereği yapıldı. Suriye'de hepimizin arzusu bu geçiş döneminin, değişim döneminin kansız olması. Komşumuzda, oradaki insanların acı çekmesini hiçbir zaman istemeyiz.

Ama eski rejimlerin, otoriter rejimlerin devamı mümkün değildir. O bakımdan geçişin ülkeye zarar vermeden, insanlara acı çektirmeden gerçekleşmesi için de ülkenin yöneticilerine Türkiye her zaman üzerine düşeni söylemiştir. Kofi Annan planı aslında yeni bir fırsattır. Şu anda uygulamasında zorluklar var ama gözlemci sayısının çok artırılması gerekiyor. 300'e kadar çıkacak ama bu birkaç bine kadar çıkmalı ki gerçekten etkin olabilsin. Aslında o sağlanabilirse Suriye'nin yeni bir döneme geçişi acısız bir şekilde gerçekleşir. O bakımdan biz o planın uygulanmasında ısrarcıyız" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 12 Eylül ile ilgili davaya Cumhurbaşkanlığı makamının müdahil olup olmayacağı sorusuna ise, "O zaman maalesef cumhurbaşkanı yoktu" cevabını verdi.

"BENİM GÖNLÜMDEKİ KAZANMADI"

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonucuna ilişkin soruya ise Gül, "Geçmiş için bir şey söylemenin artık faydası yok. Bugünkü maç tabii ki iki büyük takımın, iki taraftarın buluşması oluyor. O bakımdan gayet sakin geçmesini, kim iyi oynarsa onun kazanmasını isteriz. Spor kavga değil, spor centilmenlik ve dayanışmadır. O bakımdan bütün taraftarların ve takımların centilmenlik içerisinde mücadele etmesini istiyorum. Gönlümdeki kazanamadı, dolayısıyla şimdi bakalım hangisi olur" ifadelerini kullandı.