BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  SAĞLIK

İşte cinsel ortalamamız!

Yapılan bir araştırma olgun Türkler'in cinsel yaşamının "ortalama" olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Amerika'da Chicago Üniversitesi'nin 29 ülkede 40 ila 80 yaşları arasındaki 27 bin 500 erkek ve kadın üzerinde yaptığı araştırma, olgun Türkler'in cinsel yaşamının "ortalama" olduğu sonucunu verdi.

Viagra'nın üreticisi ilaç şirketi Pfizer tarafından finanse edilen araştırma sonuçlarına göre, cinsel yaşamlarından en çok mutlu olan olgun kişilerin Avusturya, Kanada ve ABD gibi Batılı ülkelerde yaşıyor. Bu ülkeleri Fransa, İsveç ve Meksika'nın izlediği bildirildi.

Türkiye'deki olgun kişiler ise İsrail, Brezilya ve İtalyanlar gibi cinsellikten "ortalama bir tatmin" duyuyor. Çarşamba günü açıklanan araştırma, cinsel yaşamlarından en mutsuz olanların ise Japonya ve Tayvan'da yaşadığını ortaya koydu.

"KADIN ERKEK EŞİTSE CİNSELLİKTEN KEYİF ALIYORLAR"
Araştırmanın başında bulunan Sosyolog Edward Lauman,araştırmanın en önemli sonucunun, "kadın erkek eşitliğinin olduğu ülkelerde olgun insanların cinsellikten daha çok keyif aldıklarının ortaya çıkması" olduğunu söyledi.

Lauman, erkek egeme n toplumlarda kadınların cinsellikten aldığı hazın da düşük olduğunu belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN KOVULMUŞLAR
29 ülkede araştırma yaptıkların belirten Lauman, bu ülkelerde Hristiyanlık, Yahudulik, İslamiyet, Budizm ve diğer Asya dinlerine inanan ya da ateist olduklarını söyleyen pek çok farklı kültür grubundan kişilerle görüştüklerin söyledi.

Lauman, diğer ülkelerde çok sayıda Müslüman ile görüşme fırsatı elde etmelerine rağmen, ne tür sorular sordukları ortaya çıkınca Suudi Arabistan'dan kovulduklarını belirtti.

ÜÇ OLGUN KADINDAN BİRİNİN CİNSEL SORUNLARI VAR
Araştırma sonuçlarına göre ayrıca, dünya genelinde, her üç olgun kadından birinin cinsel problemler yaşadığı ortaya çıkıyor. Araştırma ayrıca günlük hayatlarında mutlu olan kişilerin cinsel hayatlarında da mutlu olduğu sonucunu ortaya koyuyor.

Batı ülkeleirndeki her üç erkek ve kadından ikisi cinsel yaşamlarının "fiziksel ve duygusal açınadan tatmin edici" olduğunu söylerken erkeklerin yarısı, kadınların ise üçte biri cinselliğin "hayatlarında olağanüstü önemli bir yerde
bulunduğunu" belirtti.

Orta Doğu ülkelerinde olgun erkeklerin yarısı , kadınların ise yüzde 37'si cinsel hayatlarından mutlu olduklarını söylerken Doğu Asya ülkelerinde yaşayan kadın ve erkeklerin sadece üçte biri mutlu bir cinsel hayatları olduğunu ifade etti.