BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

İşte çifte müebbete götüren yazışma!

Koramiral Kadir Sağdıç için 2 kez müebbet istenmesine yol açan belgelerin Gölcük'te ele geçirildiği öne sürüldü.

Abone ol

Koramiral Sağdıç için 2 ağırlaştırılmış müebbet istenmesine yol açan belgede, Poyrazköy'e ilişkin ön çalışma talimatı verdiği öne sürülüyor.

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç için 2 kez müebbet istenmesine yol açan belgelerin Gölcük'teki aramalarda ele geçirildiği iddia edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 'casusluk ve şantaj' davasının ek delil klasörlerinde de yer alan belge, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili gömülmeden önce ön çalışma yapıldığını işaret ediyor. Akşam gazetesinden Seda Kılıç'ın haberine göre, 'Gizli' ibareli, Kasım 2008 tarihli ve Sağdıç'ın adı yazan talimatta Anadolu Kavağı, Poyrazköy ve Riva mevkilerinde arazi yapısına ilişkin inceleme yapılacağı belirtiliyor. Görevlendirilecek kişilerin en güvenilir personelden seçilmesi, gizliliğin ön planda tutulması isteniyor. Arazinin toprak yapısı, gizlenmeye uygunluğu, çevrede köpek olup olmadığı, yola yakınlığı, malzeme transferi durumu gibi konulara dikkat edilmesi isteniyor.

AMBALAJI İYİ OLMALI

Aynı dosyada yer alan ve Dz. Kur. Albay Ali Türkşen'in isminin bulunduğu yazıda ise çalışmanın yapıldığı, en uygun yerin Keçilik mevkii olduğu belirtiliyor. Bu yazının ekinde ise 'arazi durumu çizelgesi' var. Keçilik için 'sivile tam kapalı, güvenli, kazı için zemini yumuşak, nakliye kolaylığı olumlu' gibi değerlendirmeler var. Çizelgede 'uzun süre saklama imkanı bulunmadığı, dere yatağı olduğundan çok iyi ambalajlanması gerektiği, sürekli kullanılan eğitim bölgesi olması' gibi olumsuz yönler de yer almış.

'DİJİTAL VERİLER SAHTE'

Sağdıç'ın avukatı Hüseyin Ersöz ise imzasız dijital verilerin sahte olduğunun askeri savcılık tarafından teşkil edilen bilirkişi heyetince belirlendiğini, ilgili makamlara sunulduğunu belirtti. Ersöz, "En vahimi dijital terör ürünü sahte 2 dokümana dayanarak Sağdıç hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istenmesinin, binlerce kişinin katili olan bölücü başına talep edilen cezadan daha ağır olmasıdır. Devlet kurumlarına sızmış sahte doküman üreten bir çetenin mevcudiyeti, şüpheye yer bırakmaksızın ortaya çıkmıştır" dedi.