BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilerini taciz etti hapsi boyladı

Çanakkale'de bir ilköğretim okulu öğretmeni kız öğrencilerine tacizden dolayı tutukladı

Abone ol

Çanakkale'ninAyvacık İlçesi'ne bağlı Gökçedere Köyü İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni 25 yaşındaki H.A., okuldaki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Bir velinin ihbarını değerlendiren güvenlik güçleri, Ayvacık'ın Gökçedere Köyü İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan H.A.'yı, bazı kız öğrencileri taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına aldı. H.A. yapılan soruşturma sonrasında dün Ayvacık'ta Adliye'ye sevkedildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan bekar öğretmen H.A., tutuklanarak cezaevine konuldu.

13 YAŞINDAKİ KIZA ORGANİZE TECAVÜZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Amasya'da ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki bir çocuk, 2 yıl önce dayısının tecavüzüne uğradı, ardından komşuları tarafından aralarında valilikte görevli bir üst düzey bürokratın da olduğu adamlara pazarlandı. Olayla ilgili 9 kişi tutuklandı.

Amasya'da, şehrin üst düzey bürokrat ve esnafının da adının karıştığı tecavüz olayıyla çalkalanıyor. İlköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki D.K.'nin, komşusu Irak vatandaşı Zinah A.F. tarafından erkeklere pazarlandığı iddia ediliyor. Olay, 21 Mart'ta yaşanan kavga üzerine ortaya çıktı. Zinah A.F., kızı evine çağırarak, 2 erkeğe pazarlamak istedi. Bu sırada Zinah'ın kocası A.F. eve geldi. Aldatıldığını düşünen A.F., bıçakla karısını ve bir erkeği yaraladı. Emniyetteki ifadelerden kıza fuhuş yaptırıldığı belirlendi.

50 LİRAYA PAZARLADI

D.K., polisteki ifadesinde fuhuşa zorlandığını belirterek, şunları söyledi: "Zinah beni 8-9 aydır erkeklerle para karşılığı birlikte olmaya ikna etti. Erkeklerden 50 lira alıyor, bana da bazen 20-30 lira veriyordu. Annem parayı sorduğunda Zinah'ın verdiğini söylüyordum. Zinah, erkekleri cep telefonundan arıyordu. Bulunurlarsa teşhis ederim." Olay günü evde yakalanan iş adamları H.Ö. ve M.Ö., kızın yaşını 19 olarak bildiklerini iddia ettiler.

BÜROKRAT DA TUTUKLU

Zinah A.F. de suçlamayı reddederek, "D.K. evime gelir giderdi. Bana tecavüze uğradığını anlatmıştı" dedi. 22 Mart'ta hâkim karşısına çıkan Zinah A.F., H.Ö. ve M.Ö. tutuklandı.Telefon kayıtlarından ulaşılan kişiler emniyete davet edilerek, kıza teşhis ettirildi. 14 Mayıs'ta 6 kişi daha tutuklandı. Yaşları 45-62 arasında değişen tutuklananlar arasında iş yeri sahipleri ile bir bürokrat da bulunuyor. Amasya Valiliği'nde yardımlardan sorumlu bürokrat B.I., Zinah ile D.K.'nin yardım için geldiklerini, yardım alamayınca kendisine iftira attıklarını öne sürdü.

BAĞIRDIM AMA SESİMİ KİMSE DUYMADI

D.K., 21 Mart'ta polise verdiği ifadede, iki yıl önce kendisine dayısı H.A.'nın tecavüz ettiğini ancak korktuğu için bunu kimseye söyleyemediğini anlattı. Kız ifadesinde şöyle dedi: "Bundan 1.5 ya da 2 yıl kadar önce annemler gezmeye gittiklerinde şu an askerlik görevini yapmakta olan dayım H.A. bana tecavüz etti. Bağırdım ama kimseye sesimi duyuramadım. Korktuğum için kimseye bir şey söylemedim."

ARA SIRA SİGARA GETİRİRDİ ŞÜPELENDİM

Anne ve babasının ihmali bulunduğu gerekçesiyle küçük kız koruma altına alındı. Anne-baba için görüşme yasağı konuldu.

AMASYA'da yaşayan baba D.K., olaylardan haberi olmadığını belirterek, "3 çocuğumuz var. D.K. en büyüğüdür. Şimdi görüşemiyoruz. Bana ara sıra sigara getirirdi. Ben hiçbir şeyden şüphelenmedim. Zaten benim geceleri bekçilik yaptığım okulda öğrenciydi. Şimdi okulunu da değiştirdiler" dedi. Anne Z.K. ise konuşmak istemedi.

EVLİLİĞİNİ GİZLEYEN GENÇ KIZ DOLANDIRILDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde internette tanışarak evlendiği eşi ile 2 iş yerini dolandırdığı öne sürülen 28 yaşındaki Onur Mehmet Ö, gözaltına alındı.Bu kişiyle gizlice evlenen genç kız, dolandırıldığını emniyette öğrendi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan 28 yaşındaki Onur Mehmet Ö, geçen yıl sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı 20 yaşındaki Gülşah Ö. ile geçen yıl ağustos ayında ailelerine haber vermeden evlendi.

Nikahın ardından babasına ait evde kalmaya devam eden ve ailesinden yaptığı evliliği saklayan Gülşah Ö, çalıştığı iş yerinden kendisine verilen 9 bin TL'lik evlilik yardımını da eşi Onur Mehmet Ö'ye verdi.

Bu sırada Gülşah Ö'nün ailesi başka bir eve taşınınca, ikametgah değişikliği için muhtarlığa giden babası, kızı Gülşah'ın soyisminin farklı olduğunu gördü.

Ailesinin yaptığı evliliği öğrenmesi üzerine Gülşah Ö, anne ve babasına, "Onur Mehmet Ö. ile birbirlerini çok sevdiklerini ve yakında kendi evlerine çıkacaklarını" söyledi.

Babasına ait evde kalmaya devam eden Gülşah Ö, "iş kuracağım" diyen eşi için bankadan 5 bin TL kredi çekti. Genç kız, ayrıca eşi Onur Mehmet Ö'n ün tefeci olduğu öne sürülen kişiden aldığı 25 bin TL'lik borcun senetlerine de imza attı.

Paraları aldıktan sonra İstanbul'a giderek bir oto kiralama firmasından 750 TL karşılığında 3 günlüğüne kiraladığı araçları Kocaeli'ye getiren Onur Mehmet Ö, buradaki bir oto kiralama şirketine de otomobilleri 2 bin 500 TL'ye 6 aylığına kiraladı.

İstanbul'daki oto kiralama firması, araçların geri getirilmemesi üzerine GPS takılı araçların Kocaeli'deki bir araç kiralama şirketinde olduğunu belirledi.

Telefonla görüşen iş yeri sahiplerinin dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurması üzerine zanlı, Gölcük'ün İnönü Caddesi'nde gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde eşinin kendisini ve 2 iş yerini dolandırdığı nı öğrenen Gülşah Ö. de eşinden şikayetçi oldu.

Bu arada, İstanbul'da 1 kez evlenip boşandığı öğrenilen zanlının, "Uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak" suçundan sabıkasının olduğu belirtildi. 

TRAFİK CANAVARI YİNE DUR DURAK BİLMEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Erzincan'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, akşam saat 21.30 sıralarında Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi yolunda meydana gelen kazada, Levent B. (41) yönetimindeki 24 DL 385 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak önce kaldırıma çarptı, daha sonra taklalar atarak ters döndü. Yaklaşık 10 metre sürüklenen araçta bulunan Nezihi Satıroğlu (62) kaza yerinde hayatını kaybetti, araçta bulunan Naci Karataş ve sürücü Levent B. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nöbetçi savcı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra hayatını kaybeden Nezihi Satıroğlu'nun cenazesi, Erzincan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan, araç sürücüsü Levent B.'nin hastanede yapılan muayenesinde 160 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.