BIST 10.056
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.422,78
HABER /  POLİTİKA

İşte CHPnin Muğla adayları

Muğla'da, CHP'nin milletvekili adaylarını belirlemek için yapılan resmi ön seçimde 17 aday adayı yarıştı. İşte sonuçları..

Abone ol

Yapılan oylama sonucu Milas eski Belediye Başkanı Fevzi Topuz 954 oy, Milletvekili Ali Arslan 858 oy, Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu 720 oy, Milletvekili Fahrettin Üstün 693 oy, Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Öztürk 679 oy, Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar 663 oy aldı.

CHP Genel Merkezi tarafından Muğla'da ikinci sıra kapatıldığından sıralama Fevzi Topuz (1), Kontenjan (2), Ali Arslan (3), Emrah Doğu (4) Fahrettin Üstün (5) ve Mustafa Öztürk (6) olarak gerçekleşirken, Tolga Çandar liste dışı kaldı.

Kontenjan aday adaylığı için Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin'in yanı sıra CHP İl Başkanı Mehmet Kocagöz ve Fethiyeli Salih Büyükdöğerli başvuruda bulunmuştu. Bu üç aday adayından Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin'in ikinci sırada yer alması bekleniyor.

Oylamada ayrıca, 17 aday adayından iki bayan aday adayı olan eczacı Gül Ören Sungur ve Fatma Zülal Yıldırım ile CHP'nin 4 Muğla milletvekilinden Cumhur Yaka liste dışı kaldı. Ancak Sungur, Muğla merkezde birinci oldu. İlk 6'da yer alan isimleri oy dağılımı ile şu isimler izledi: