BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  GÜNCEL

İşte CHP'nin beklediği Sarıyer kararı SON DAKİKA

Yüksek Seçim Kurulu, bu kez Sarıyer için toplandı. CHP için Sarıyer'de seçime girebilir kararı çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Yüksek Seçim Kurulu Sariyer için kararını verdi. Türkiye'ye İnternethaber'in duyurduğu toplantıdan karar akşam saatlerinde çıktı. Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul ederek İlçe Seçim Kurulu'nun kararını oy birliğiyle yok saydı. CHP, bu kararla birlikte Sarıyer'de seçimlere katılabilecek!

CHP'nin İstanbul Sarıyer'de adaylık dilekçesi, seçim evrakları ve aday listesini İlçe seçim Kurulu'na zamanında yetiştiremediği gerekçesiyle seçimlere giremeyeceğine karar vermişti. 
      
KARAR İKİYE KARŞI ÜÇ OYLA ALINDI
 
Beş üyesi bulunan Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’nda iki üye lehte, üç üye ise aleyhte oy kullandı ve CHP’nin başvurusu ikiye karşı üç oy ile reddedildi.

YSK KARARINI VERDİ

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'nun kararının ardından CHP Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Kurul, tüm üyelerini saat 19.00'da toplantıya çağırdı. Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'nun CHP ile ilgili kararının ele alındığı toplantıda, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'nun kararı değerlendirildi ve CHP'nin seçimlere girebileceğine karar verdi. Böylelikle CHP, Sarıyer'de yerel seçimlere girebilecek.

İşte ilçe seçim kurulunun o kararı;

yu.jpg