BIST 10.647
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.438,34
HABER /  POLİTİKA

İşte BDP'yi yalanlayan resmi rakamlar

KCK operasyonarı kapsamında bugüne kadar 3 bin 895 kişinin tutuklandığını iddia eden BDP'yi yalanlayacak resmi rakamlar ortaya çıktı.

Abone ol

BDP, 14 Nisan 2009'da başlayan KCK operasyonları kapsamında bugüne kadar 7 bin 748 partilinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 3 bin 895'inin tutuklandığını iddia etti.

Ancak BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'ın dün basın toplantısıyla açıkladığı rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Resmi rakamlara göre KCK'ya yönelik operasyonlarda şu ana kadar toplam 2 bin 53 kişi gözaltına alındı. Bunlardan sadece 511'i tutuklandı.

Parti yetkililerinin operasyonlara tepkisi ise sürüyor. Partisinin Bağcılar il binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Genel Başkan Selahattin Demirtaş, ilginç ifadeler kullandı. Demirtaş, "Kardeş Türk halkı şunu iyi bilmelidir. Bu ülkede Kürtlere özgürlük gelmedikçe hiç kimse huzur bulamaz. Eğer bugün İstanbul'da etin kilosunu 30-35 liraya yiyorsanız bunun nedeni de Kürt sorunudur. Boşaltılan yaylalar ve köylerdir. Ortadan kaldırılan hayvancılıktır. Öğretmenler atanamıyorsa bunun nedeni Kandil Dağı'na yağdırılan bombalardır. Sizin paralarınız ülkenin dağlarında boş boş heba ediliyor." dedi.

AK Parti'nin anlayış olarak 80 yıldır değişmeyen statükonun devamı olduğunu iddia eden Demirtaş, "Yeni CHP Kılıçdaroğlu ile başlamış değildir. Yeni CHP Tayyip Erdoğan'ın AK Partisi'dir." benzetmesini yaparken, artık kendilerinin barış için çaba sarf etmeyeceğini söyledi. Demirtaş, "Şu dakikadan itibaren barışın peşinden koşmak zorunda olan Başbakan'ın kendisidir. Bakalım ne kadar barış istiyormuş, hep birlikte göreceğiz. Çünkü biz direnişteyiz, alanlardayız." ifadelerini kullandı.