BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  GÜNCEL

PKK kendi kalesine böyle gol atıyor

'Barış' ve 'özgürlük' isteyen terör örgütü PKK, Suriye ve İran'a sıcak mesajlar yolluyor.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Türkiye'de Kürtler için Arap baharı isteyen PKK, halkın taleplerine kurşunla yanıt veren Esad yönetimine yanaşıyor.

Terör örgütü PKK tüm hatlarıyla en olmadık yöntemlerle ayrım yapmaksızın saldırıyor. Kimi zaman asker kılığında, kimi zaman da lüks bir cipin içinde çıkarak kurşun yağdırıyorlar. Yol kesip öğretmen kaçırıyorlar, makine yakıp, şehrin ortasında bomba patlatiyorlar. Seçim sonrası ilan ettikleri "Devrimci Halk Savaşı" stratejisini dehşet havası estirerek uyguluyorlar.

ŞİDDETİ TIRMANDIRIYORLAR

PKK kendisine bağlı tabanını ayaklandırma çabasında. Şiddetin her türlüsünü uygulayan bu kez PKK. 90'lı yıllara hiç benzemeyen bir görüntü hakim. Devlet dağda terörist kovalıyor, sınır ötesindeki kamplara bomba yağdırıyor. PKK'nın da üstünde yer aldığını düşündüğü KCK'ya yönelik seri tutuklamalara gidiyor. 

BDP'YE AYAKLANIN ÇAĞRISI

Her gözaltı dalgası PKK'yı daha da çılgına çeviriyor. KCK tutuklamalarının canlarını yaktığı Cemil Bayık'ın tutuklamalar karşısında "yetersiz" bulduğu tepkiyi BDP'ye attığı fırçadan anlaşılıyor. Güç gösterisini ses getirecek eylemlerle sürdürme peşindeler.

SİVİLLER DE HEDEFTE

Eylemler iç ve dış kamuoyunda adlarını gösterecekleri kuşkusuzdur. Ancak sivilleri de içine alan şiddet gösterisi vicdanlarda mahkum olacağı da bir başka gerçektir. "Saldırılarla mevzi kazanma fikri", ters dönen silah olarak PKK'yı vuracaktır.

İLGİNÇ CANLI BOMBA SEÇİMİ

İşte tam bu esnada istihbarat raporları dikkat çekiyor. Raporlarda PKK'nın canlı bombayı nasıl seçtiği anlatılıyor. Örgüt canlı bombaları "akıl sağlığı yerinde olmayan" kişilerden seçiyor. Bu ilginç ayrıntı Vatan yazarı Murat Çelik'in köşesinde yer aldı. Yoksa bu tür eylemlere gönüllü olacak kişilerde sorgu mekanizması mı başladı?

İRAN VE SURİYE REFERANS OLABİLİR Mİ?

Yine son günlerde Türkiye'ye karşı PKK'nın Suriye-İran ittifakıyla birlikte hareket edeceği yönünde haberler çıkıyor. Örgüte yakınlığıyla bilinen ANF'de bu tarz yazılar sıkça çıkmaya başladı. "Barış" ve "özgürlük" talebini dilinden düşürmeyen örgütün, aynı taleplerle sokağa dökülen halkına kurşun sıkan Şam ve Tahran'a yanaşması tuhaf bir durum değil mi? Böylesine kaygan zeminde PKK'nın "yeni yolu" dikkate değer bir durum.

PKK'DAN PJAK İÇİN İRAN'A CILIZ TEPKİ

İran Devrim Muhafızları Ordusu bir süre önce Casusan tepelerinin PJAK gerillalarından temizlendiğini açıklamıştı. İran ile PKK'nın uzantısı PJAK'a karşı 30 bine yakın askerle başlattığı operasyon yankı bulmuştu. İran ordusunun sert hücumu sonrasında örgüt bir ay önce ateşkes çağrısında bulunmak zorunda kaldı. PKK şiddetli saldırılara cılız tepki vermiş ve PJAK'ın çekilmesini onaylamıştı.

AKP DEVLETİNİN DIŞ POLİTİKADAKİ YANLIŞLARI

Yusuf Ziyad imzalı yazıda şöyle deniliyor: "AKP devletinin dış politikadaki yanlışları PKK'ya yeni alanlar açmıştır. PKK'nın manevra alam genişlemiştir. Her şeyden önce İran, Irak, Suriye ve Lübnan'a kadar olan saha hem genişlemesine hem de uzunlamasına PKK'ya açılmıştır."

İRAN'I TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE GÖRÜYOR

Yine KCK yürütme Konseyi üyesi Bayık ANF'ye yaptığı "Bu konuda İran bile yaşadığı coğrafyayı Kürdistan olarak kabul ederken Türkiye hala Kürdistan kavramını kullanmaktan bilerek kaçınmaktadır" şeklindeki açıklaması dikkat çekti. Kendi uzantısı PJAK'a karşı görülmemiş saldırıya geçen İran Bayık bu şekilde tanımlıyor.

ANAYASAL SÜREÇ ORTADA VARKEN

Değişen dünyaya Türkiye ayak uydurma çabasında. İktidarın kimi "reformları" eleştirilse de, toplumun dönüşüm geçirdiği kesin. Kürt vatandaşlara yönelik çok sayıda adım atan bir iktidarın önünde yeni anayasa süreci var. Muhalefetin de içinde olacağı bir anayasa PKK'yı yanlızlaştıracaktır. İşte bu ortamda PKK'nın tırmandırdığı şiddetin, taban bulması ya da genişletmesi mümkün çok zor.

PKK'NIN SİVİL SALDIRILARI

1 Ağustos 2010

Teröristler, Batman'da TPAO'ya ait iki petrol kuyusuna saldırdı. Bölgeye gitmek isteyen İHD eski başkanı ve köy muhtarı Sadi Özdemir, kardeşleri BDP'li eski yönetici Salih ve Sofi Özdemir ile eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevin'i yola döşedikleri mayınla katletti.

11 Eylül 2011

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düğün kalabalığının arasından güvenlik güçlerine ait 4 ayrı binaya eşzamanlı saldırdılar. Sivilleri kalkan yaparak 3 vatandaşı katlettiler.

12 Eylül 2011

Şırnak'ın İdil ilçesinde molotoflarla 50 öğretmenin bulunduğu öğretmenevini yakmaya çalıştılar. "Buradan gidin yoksa sizi yakarız" diye tehdit ederlerken molotoflar demir parlıklara çarpıp düştü. Büyük bir facia atlatıldı.

20 Eylül 2011

Siirt'te 6 sivil kadının bulunduğu araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırarak 4 kadını öldürdü. Yaralanan kadınlardan Gülcan Olgaç'ın bir ayağı kesilirken aynı saldırıda yaralanan Nuran Evin  felç oldu.

20 Eylül 2011

Ankara Kumrular'da arabaya bombalı tuzak kuruldu. Yüzlerce sivil insanın güne başlamaya hazırlanırken patlama gerçekleşti. 3 sivil öldü, 5'i ağır 34 kişi yaralandı.

24 Eylül 2011

Siirt Pervari'de Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığı'na saldırarak 6 askeri şehit ettiler. Bu saldırıda PKK, öğretmen lojmanları ve okulun önünde öğretmenleri kendine siper yaptı.

28 Eylül 2011

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne öğretmen olarak atanan eşiyle birlikte giden 31 yaşındaki kimya mühendisi Engin Yıldırım sırtından 7 kurşunla vurularak öldürüldü.

29 Eylül 2011

PKK'lı teröristler Diyarbakır'ın Lice İlçesi Birlik Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan 3 öğretmeni de kaçırdı. PKK'nın son 1 hafta içinde kaçırdığı öğretmenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde de yola döşenen mayının patlaması sonucu 1'i öğretmen 3 kişi yaralandı.

6 Ekim 2011

12 Eylül günü BDP İstanbul il binasındaki toplantının ses kaydında, Şehmus adlı örgüt üyesi, "Devlete karşı sessiz kalamayız. Biz de rakiplerimizi ezelim. Cehenneme çevireceğiz" diyor. Özellikle kadınların gençlere destek vermek amacıyla panzerlerin önüne atlayacakları, ölecek 3-4 kadın sayesinde eylemlerinin tüm Türkiye'ye yayılacağına vurgu yapılıyor. Terörist, "500 kişi 1000 kişi de bir araya gelmesine gerek yok. Gerekirse 20 kişi de bir araya gelirsin en azından bir cam kırarsın, özü budur" şeklinde talimat veriyor.