BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

İşte BBP'nin kadınlar ile ilgili projesi!

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu katıldığı bir toplantıda partisinin kadınlar ile ilgili projelerini anlattı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Cennetin bile ayakları altına alındığı kadınlara değerini vermeye çalışıyoruz. Bu seçim döneminde birilerinin yaptığı gibi seçime beş kala kadın haklarını hatırlamış bir parti değiliz'' dedi.

Topçu, partisinin Ankara İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığınca, Anneler Günü dolayısıyla Sürmeli Otel'de düzenlenen ''Birlik ve Kardeşlik Günü'' programına katıldı.

Yalçın Topçu, yaptığı konuşmada, bu Anneler Günü'nün, Türk-İslam coğrafyasında dökülen kanların son bulmasına vesile olmasını diledi.

''Artık analar ağlamasın'' diyen Topçu, ''Artık emperyalistler bu coğrafyalarda döktükleri kana son versinler. Cenab-ı Hak artık, bu coğrafyalardaki iktidarlar yetersiz kalıyor kendi meleklerini yeryüzüne indirsin, annelerin gözyaşı dinsin. Nereye bakarsak Müslüman kadının gözü yaşlı; Tunus'ta, Libya'da, Mısır'da gözleri yaşlı. İşte Suriye. Daha dün Irak'ta milyonlarca annenin çoluk çocuğu katledildi. İnşallah bu ızdıraplar, bu çileler, anaların döktüğü göz yaşları, Cenab-ı Hak'kın himmet ve hikmetiyle son bulur'' dedi.

Etkinlik kapsamında Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun ''İslamın Büyük Kadınlarını Anma'' programı yapacağını ifade eden Topçu, ''Bu başlık çok önemli. İslamın büyük kadınları, hem bu kuşaklara hem gelecek kuşaklara örnek olması gereken önemli şahsiyetler. Onları diri tutacağız, onları yaşatacağız, onları çocuklarımızın önüne model olarak koyacağız'' diye konuştu.

BBP olarak, seçimlere yönelik kadın ve kadın haklarıyla ilgili hak hukuk ortaya koyan bir parti olmadıklarını belirten Topçu, şöyle devam etti:

''Biz biliyoruz ve inanıyoruz, inanç değerlerimizin mihenk taşı olan, norm değerlerinden aldığımız inanca göre, cennetin bile ayakları altına alındığı kadınlara değerini vermeye çalışıyoruz. Bu seçim döneminde birilerinin yaptığı gibi seçime beş kala kadın haklarını hatırlamış bir parti değiliz. Biliyorsunuz bir referandum oldu; o referandum paketi için bize geldikleri zaman, şehit dul ve yetimleri ile kadınlarımızla ilgili pozitif ayrımcılık mutlaka olmalıdır şerhini, referandumdan geçen anayasa paketine koyduran parti, Meclis dışında olmamıza rağmen biziz.''

Kadının mutlaka sosyal hayat içinde yer alması gerektiğini dile getiren Topçu, kadınların bireysel hak ve özgürlüklerinin gereği olan kılık kıyafetiyle okul kapılarında, devlet kapılarında horlanmaması gerektiğini söyledi.

Kadınların kılık kıyafetiyle kamunun her kesiminde mutlaka yer alması gerektiğini belirten Topçu, ''Allah'ın izniyle bu çağ dışı zihniyete hep beraber son vereceğiz'' dedi.

Bu seçimin ardından Meclise girdiklerinde annelerin yüzünü güldürecek projeleri olduğunu anlatan Topçu, şunları söyledi:

''Analarımız, çocuklarını kınalayıp askere gönderirken, artık 'oğlum askerde ne yapacak, harçlık gönderebilecek miyim' diye düşünmeyecek. Asgari ücret tutarında 'askeri ücret' ödeme projesi, biz Meclise girdiğimizde hayata geçecek. İkincisi, bölücü teröre, ahlaki teröre, ekonomik teröre kurban verilen genç nesillerimiz... İnşallah AB uyum yasalarıyla, onların dayatmasıyla, bizi yönetenler tarafından ortadan kaldırılan idamı, Meclise girdiğimiz gün, mağdur olan millete sormak için gerekli teklifi vereceğiz ve idamın geri getirilmesi için referanduma gidilmesini sağlayacağız. Ve 3 yaşında, 10 yaşında çocuğunun, kızının ırzına tasallut eden ve onları parçalayarak öldürenler, mutlaka ipin ucuna bu milletin isteğine göre çıkacak.

İnşallah önümüzdeki günler, annelerin gözyaşlarının dinmesine vesile olur; Türkiyemizde kadınlarımızın kızlarımızın, başı açığımızın başı kapalımızın okul kapılarında, devlet kapılarında ayrımcılık görmeden yaşayacakları, bireysel hak ve özgürlüklerini sonuna kadar kullanacakları günlerin gelmesine vesile olur.''

Daha sonra Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Birlik ve Kardeşlik Günü kapsamında yapılan ''İslamın Büyük Kadınlarını Anma'' programında katılımcılarla bir araya geldi.