BIST 10.196
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.405,87
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'nin hedef alınmasının nedeni

Başbakan Erdoğan Kastamonu'daki hain pusunun nedenini açıkladı, BDP'ye yüklendi. Erdoğan, CHP liderini de unutmadı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmalarında ''tek hedefimiz AK Parti'' dediğini belirterek, ''Neden AK Parti hedef; çünkü AK Parti sorun çözüyor, çözüm üretiyor, hizmet üretiyor, kardeşliği pekiştiriyor, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kucaklaştırıyor. Çünkü AK Parti Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Romanı, Boşnağı, Arnavutu ayırt etmiyor, birleştiriyor'' dedi.

Erdoğan, kendini televizyon kanallarında hesaplaşmaya çağıran CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na da "Haddine mi senin yahu! Sen daha çıraksın" diye cevap verdi.

Erdoğan, partisince Düzce'de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Çetelerle, eşkiya, gözünü kan bürümüş teröristler ve terör istismarcılarının hepsiyle baş edebileceklerini dile getiren Erdoğan, Kastamonu'da konvoyuna yapılan saldırıyı anımsattı. 

''Saldırı da bir Recebimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin, tüm ailesine ve milletimize tekrar başsağlığı diliyorum'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Teröristlerin telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Telsiz konuşmalarında ne diyorlar, 'bundan sonraki tek hedefimiz AK Parti'dir' diyorlar. Ben buradan vatandaşlarıma soruyorum, neden terör örgütünün tek hedefi AK Parti? Neden AK Parti hedef, çünkü AK Parti sorun çözüyor, çünkü AK Parti çözüm üretiyor, çünkü AK Parti hizmet üretiyor, çünkü AK Parti kardeşliği pekiştiriyor, çünkü AK Parti Doğu ile Batı'yı, Kuzey ile Güney'i kuçaklaştırıyor, çünkü AK Parti Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Romanı, Boşnağı, Arnavutu ayırt etmiyor, birleştiriyor. Çünkü Yaradan öyle emrediyor, 'yaratılanı seviniz, Yaradandan ötürü' diyor. Bizde öyle diyoruz, Yunus'un diliyle 'Yaratılanı severiz Yaradandan ötürü'. Bundan rahatsızlar. 

SALDIRILARIN AMACI NE?

Terör örgütü bu ülkede, Kürt kardeşlerimin meselesinin çözülmesini, kardeşliğin pekişmesini istemiyor. BDP, bu ülkede Kürt kardeşlerimin sorunlarının çözülmesini, onların çok daha huzurlu bir ortamda yaşamasını istemiyor. Terör örgüte de BDP de yoksulluk sürsün, terör devam etsin, analar, babalar, gençler kaybetsin, kan akmaya devam etsin, silah tüccarları kazansın istiyor. Son günlerdeki bütün kışkırtmaların sebebi bu, gerilimi bu kadar artırmanın sebebi bu, alçakça saldırıların altında yatan bu. Bataklığın kurumasından, istismarın son bulmasından çekiniyorlar. Bugün kadar benim yoksul Kürt kardeşimi istismar ettiler, bundan sonra da böyle devam etsin diyorlar. AK Parti'nin Kürt vatandaşlarıyla bir sorunu yok ki. Benim partimin içinde şu anda 60'ı aşkın Kürt milletvekili var. Doğu'dan, Güneydoğu'dan, Karadeniz'den, Akdeniz'den, Orta Anadolu'dan, Batı'dan, Trakya'dan var. AK Parti bir bölgenin partisi değil, AK Parti bir etnik unsurun partisi değil. AK Parti, 74 milyonun partisi, 81 vilayetin 80'inde AK Parti'nin milletvekili var, ana muhalefetin var mı, yavru muhalefetin var mı? Hiçbirinin böyle bir durumu yok, niye onlar Türkiye'yi, tüm milletimizi kucaklayamadılar, ama biz tüm Türkiye'yi, milletimizi kucakladık. Onlar da AK Partiye gelsin, bilmiyorlar anlayacaklar, anladıkları zaman da yanlışlarından vazgeçecekler.''

KANDİL DE SİLİVRİ DE DERSİNİ ALSIN

Oynanan oyunları, kurulan tezgahı görün. Nasıl bir kanlı ve kirli senaryonun kurulduğunu görmenizi istiyorum. AK Parti karşıtları, 8,5 yıl da olduğu gibi bu yıl da yine terör örgütü saflarına alarak saldırmaya devam ediyor. Bu kanlı tezgahı alt üst edeceğinize inanıyorum. 12 Haziran'da öyle bir kardeşlik dersi verin ki Kandil'de Silivri'de dersini alsın. Türkiye'nin düşmanları, şer odakları, silah tüccarları, şaşırıp kalsın. Kanla beslenenlere nihayi tokadı 12 Haziran'da 'artık yeter' diyerek siz atacaksınız. "

"KILIÇDAROĞLU ÇETE KARDEŞLİĞİ KURMUŞ"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu  da sert bir şekilde eleştirmeye devam etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, popilizimde bol keseden vaadet etmekle suçlayan Erdoğan, vatandaşa: "İlhamını kimden alıyor belli oldu. 'Kim ne veriyorsa ben 5 misli vereceğim diyen var ya!... Kimdi o, Türkiye duysun." vatandaşlardan Demirel cevabını aldıktan sonra ise "Meğer onlar da CHP işbirliğine girmiş, çete kardeşliği kurmuşlar. Ömrü boyunca dini istismar edenler şimdi kalkmış AK Parti karşıtı düşmanlık yapıyorlar" dedi.

"HALA ÖZÜR DİLEMEDİ"

Kılıçdaroğlu'nun "statükocuların Allah'ı Ankara'da oturuyor" sözlerini de eleştiren Erdoğan: "4 gündür, bu aziz milletten özür dilemeye çağırdım. Öyle bir yüzsüz ki, çıkıp Müslümanlardan özür dileme erdemini gösteremiyor" diyerek, Mehmet Akif Ersoy'un 'Şarka bakmaz, farbı bilmez, ilimden yok paydesi. Bir kızarmaz yüz, yaşarmaz göz bütün sermayesi' şirini tam da Kılıçdaroğlu'na söylediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun İmam Hatillilerin polis olmaması için yaptıkları, polis yüksek okullarına, lise ve dengi okulları için düzenlemeyi, Anayasa Mahkemesi'ne götürdüklerini de hatırlatarak, "Bir tarfatan 'ayrımcılık yok' diyorsun, öbür taraftan imamhatiplileri ayırıyorsun. Ya bunlar bu ülkenin üvey evladı mı? Bu ülkede meslek liselilerin oranı yüzde 60'ları bulacak. Çünkü meslek lisesini bitiren yavrumuzun bileğine altın bilezik takarız" diye konuştu.

"HDDİNE Mİ SENİN, SEN DAHA ÇIRAKSIN"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirilerine şöyle devam etti: "İki de bir çıkıyor diyor ya, 'yolsuzlukların hakkından ben gelirim.' Aynı şeyi Bahçeli'de söylüyor. Kılıçdaroğlu, 'hangi televizyonda olursa gelsin' diyor. Haddine mi senin yahu, sen daha çıraksın. Amatör ligde oynayanları, süper ligde oynatmak mümkün mü? Senin işin daha çok, çok fırın ekmek yiyeceksin.

Neşter Operasyonu'nda SSK genel müdürü olan Kılıçdaroğlu. İddianame özeti şöyle? SGK devletin sırtında bir kamburdur. Kurumlar iyi yönetilmemmektedir. Bu kurumlarda yolsuzluk diz boyudur. Genel Müdür kim? Kılıçdaroğlu. Soruşturmayı yürüten savcı kendisini, sanık sıfatıyla değil tanık sıfatıyla çağırdı. Kendisine kıyak yapan savcıyı aday yapıyor. Tıpkı Zonguldak adayı gibi. Nerde bu Silivri'de. İki yılı aşkın da hastane de yatıyor, hasta olduğu için mi? Siz inandınız mı?

CHP genel merkezi ile silivriye bir tünel yaptılar. Zonguldaklı kardeşlerim gerekli cevabı verecektir. Bizim değrlerimize hakaret edenlere gerekli cevabı vereceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde rahat hizmet alabiliyor muyduk?. 90'lı yılları hatırlayın. Reçeteyi verirsin ilacın yarısı yok. Peki şimdi istediğin hastaneye gidiyor musun? İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun? 600 lira vereceğim diyerek, benim vatandaşımın kanacağını sanıyorsun. Her doğan genel sağlık sigortası ile doğuyor."

Erdoğan, 'Ustalık' dönemi dediği 12 Haziran sonrası ise yapmak istediklerini anlattıktan sonra, partisine oy verilmesini istedi.