BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Bakan Davutoğlu'nun 2023 hayali

Bakan Davutoğlu, 2023'ün Türkiyesi'nde gençlerin büyük payı olacağını iddia etti

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yeni bir zihniyet inşa edeceklerini, bu zihniyette öz güveni yüksek bir nesil istediklerini belirterek, ''2023 hedeflerini koyarken, bu yeni gençliğin, bu yeni devletin ayak seslerini tarihte daha kuvvetli duyar gibiyiz'' dedi.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarının siyaset alanında eğitim aldıkları ''gençAKademİSTanbul''un ''Yükselen Güç Türkiye: 2023 Türkiye'sinin Dünyadaki Yeri'' konulu final dersi, Davutoğlu'nun da katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, üniversite yıllarındaki en büyük hayalini, ''gelecek nesillere örnek teşkil etmek ve üniversitede hoca olmak'' şeklinde açıklayarak, gençlerle beraber olmanın geleceği inşa etmek anlamına geldiğini söyledi.

Bir gazetecinin kendisine, akademisyen olmakla siyasetçi olmak arasındaki farkı sorduğunu aktaran Davutoğlu, ''Kendisine hiçbir fark olmadığını söyledim. Çünkü bunlar bizim tarih boyunca taşıdığımız büyük iddianın farklı alanlarıdır ama akademik hayat, bir fidanlık gibi geleceği inşa etmek için gençlerle birlikte yürümektir. Siyaset ise halkın arasında eşit ağaçlar olarak ormanın içinde kendi tarihdaşlarıyla, vatandaşlarıyla, gönüldaşlarıyla buluşmaktır'' şeklinde konuştu.

İstanbul'un, tarihin en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Davutoğlu, İstanbul'u anlayan bir gençlik istediklerini ifade etti. Davutoğlu, İstanbul'un ruhunun evrensel olduğunu belirterek, bu ruhu yaşayan İstanbul gençliğinin en şanslı gençlik olduğunu vurguladı.

''TARİH, HER NESİL ÜZERİNE YENİ SORUMLULUKLAR YÜKLER''

Tarihin, her nesil üzerine yeni sorumluluklar yüklediğini dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''20. yüzyılın üç neslinin serüvenini sizlerle paylaşmak istiyorum. 20. yüzyıl bu topraklarda üç nesil gördü. Birinci nesil, Yemen'den, Trablusgarp'tan Balkanlar'a kadar büyük bir coğrafyada direniş gösterdi. Bu nesil, geleceğe onurlu bir medeniyet bırakmak için her şeyini, ailesini feda etti. Bu nedenle yurt dışında nereye gitsem şehitlerimizi ziyaret ederim. O nesil güçlü bir direniş neslidir. Sonra ikinci nesil geldi. Bütün bu imparatorluk üzerinde coğrafyamızın küçüldüğü, sınırlarımızın geriye çekildiği bir alanda yeni bir devlet inşa ettiler. Cumhuriyeti ilan ettiler, kıt kaynak içinde bu devleti inşa ettiler. Ekonomik alanda çok büyük zorluklar çektiler. İkinci Dünya Savaşı'nı yaşadılar ve kültürel anlamda da sorunlar yaşadılar. Tek parti döneminin zorluklarını da göğüslediler ve tek bir ideal uğruna yürüdüler. Genç nesillerin önünü açmaya çalıştılar. Onlar, dedelerinin yürüdüğü coğrafyada tekrar yürüyecek bir gençlik görmek istediler. Sonra bizim nesil geldi. 50'li yıllarda doğan nesil -ki ben de bu neslin içindeyim- üç askeri ihtilal, başbakanın asıldığını, kardeşin kardeşi öldürdüğü 70'li yılları, 12 Eylül'ü ve 28 Şubat'ı gördü ama bu nesil büyük hedefler belirledi. Bunlardan biri yeni bir zihniyetin inşasıdır. İstedik ki gelecek nesillere daha özgür bir ülke bırakalım. Yine bizim nesil, geri kalmışlığın nedenini araştırdı. Öyle bir ülke hayal ettik ki o ülkenin liderleri konuştuğu zaman dünya dinlesin istedik. Her alanda bunun mücadelesini verdik. Hamd olsun ki bugün böyle bir ülkenin işaretleri verilmeye başladı.''

YENİ BİR TÜRKİYE...

Davutoğlu, son 8 yılda AK Parti kadroları bünyesinde yeni bir Türkiye inşa edilmeye başladığını ifade ederek, Türkiye'nin büyük restorasyon yaşadığını, yeni nesillere bıraktıkları ülkenin liderleri konuştuğunda, sadece onların sözünün dinlenmesini istediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, gençlerin hayallerini kıracak kişiler olacağını vurgulayarak, ''Sizlere diyecekler ki 'iyi bir meslek sahibi olun, iyi maaşlar alacak işler edinin'. Arkadaşlar, bu konular gençliğin yapısına aykırıdır. Sizin hayalleriniz, rüyalarınız ve idealleriniz olmalı. Hiçbir zaman bu ideallerden vazgeçmeyin. İddialı ve öz güvenli olun. Yeni bir zihniyet inşa edeceğiz. Bu zihniyette öz güveni yüksek bir nesil istiyoruz. 2023 hedeflerini koyarken, bu yeni gençliğin, bu yeni devletin ayak seslerini tarihte daha kuvvetli duyar gibiyiz'' diye konuştu.