BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,32
HABER /  POLİTİKA

İşte Apoyu kurtaran imza

Star Gazeetesi işte bu manşetle piyasaya çıktı. İmzanın sahibi ise...

Abone ol

İdam tartışmalarına Star gazetesi de katıldı.. 12 Ocak 2000 tarihli mutabakat metnini manşetten verdi..

Üç liderin Apo'yu asmama kararının yer aldığı metnin fotokopisini 1. sayfaya koydu.. Hasan Öymez imzalı haber çok ses getirecek.

Ecevit, Yılmaz ve Bahçeli'nin imzasının yer aldığı metinde Öcalan'a teröristbaşı Apo’ya idam edilmeyeceği garanti edilmiş..

İşte bu sarsıcı haberi gazete İşte Apo'yu kurtaran imza başlığıyla verdi.

İŞTE O KARARIN METNİ

BÜLENT Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz imzasını taşıyan ‘Karar Metni’nde, ‘Koalisyonu oluşturan DSP, MHP ve ANAP’ın genel başkanları, bugün(12 Ocak) Başbakanlık’ta yaptıkları toplantıda, AİHM’in teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkındaki kesinleşmiş idam cezasının infazının bir süre ertelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir kararını ayrıntıları ile değerlendirmişlerdir. Bilindiği gibi Türkiye’nin de yargı yetkisini kabul etmiş olduğu AİHM’in Türk yargısınca verilmiş kararları değiştirmesi hiçbir şekilde sözkonusu değildir. Anayasamızdan ve uluslararası taahhütlerimizden kaynaklanan süreç tamamlandığında, dosya gereği için ivedilikle TBMM’ye gönderilecektir’ deniyor.



Bahçeli, bu kararın ardından Hürriyet Gazetesi’ne 25 Haziran 2002 tarihinde verdiği beyanatta Öcalan’ın idam edilmemesi yönündeki sözüne sadık olacağını belirtti. Bahçeli beyanatında ‘Biz ölüm cezalarının uygulanmayacağı yolunda bir moratoryum ilan ettik. Buna sadığız. İdam cezasının kaldırılmasını orta vadeli bir karar olarak ilan ettik. Buna da sadığız’ açıklamasını yaptı.

O ZAMAN İDAMA KARŞIYDI

Bahçeli, Hürreyet’in ‘Peki bazı milletvekilleri, seçim ortamının da etkisiyle ‘getirin şu dosyayı Meclis’te oylayalım’ derse ne olacak?’ sorusuna ise ‘İdam cezaları uygulanmayacak diyen o moratoryumu kim imzaladı? Altında bizim imzalarımız yok mu? Elbette imzamıza sadık kalacağız’ karşılığını vererek, Öcalan’ın idam dosyasının raftan indirilmesine karşı olduğunu açıkladı.