BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte 5 PKKlıyı yakan sözler

29'u serbest bırakıldı. Ancak Savcılık 5 PKK'lıyı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevketti. Nedeni ise şu ifadeler...

Abone ol


Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra yargılanmalarına başlanan 8 PKK'lı ve Mahmur Kampı'ndan gelen 4'ü çocuk 26 kişinin yargılanmaları sabah saatlerinde sona erdi. 29 kişinin serbest bırakılmasına karar verildi.

Özel yetkili 4 savcı, 5 kişiyi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevketti.

45 avukat nezaretinde gece saat 02.00'ye kadar ifadeleri alınan 34 PKK'lı hakkındaki karar 4 Cumhuriyet Savcısı tarafından sabah saat 06.00 gibi alındı.

Savcılar, aralarında Kandil'den gelen Hüseyin İpek, Vilayet Yakut ve Elif Uludağ ile Mahmur Mülteci Kampı'ndan gelen Musa Tomak ve Nurettin Turgut'un da bulunduğu 5 kişiyi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

'ÖCALAN'IN TALİMATIYLA GELDİK' SÖZÜ YAKTI

Mahmur'dan gelen gurup üyelerine, "Mahmur'a ne zaman gittiniz", "Mahmur'a niçin gittiniz" ve "PKK ile ilişkiniz var mı?" şeklinde sorular yönelttiği, gelen gurup üyelerinin de zorunlu nedenlerle Mahmur'a gittiklerini ve örgüt ile ilişkileri olmadıkları yönünde ifade verdikleri belirtildi.

Kandil'den gelen gurup üyelerinin ise tıkanan demokratik açılım sürecinin önünü açmak için Abdullah Öcalan'ın çağırısı üzerine Türkiye'ye geldiklerini söyledikleri öğrenildi.

29'U SİLOPİ'DEKİ KARŞILAMA TÖRENİNE 5'İ MAHKEMEYE

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilenler arasında bulunan ve Mahmur Kampı'ndan gelen Musa Tomak'ın Mahmur'da eşi Nurcan ve bir çocuğu ile Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. Serbest bırakılan 4'ü çocuk 29 kişinin guruplar halinde ilerleyen saatlerde Habur Gümrük sahasından ayrılması beklenirken, tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen 5 kişi için ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazıldığı öğrenildi.

Serbest bırakılanların Habur'dan ayrıldıktan sonra Silopi'deki karşılanma alanlarına gidecekleri ve 5 arkadaşlarının akibetlerine göre Diyarbakır'a doğru yola çıkacakları belirtildi.