BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA

İşte 36 bağımsızla verilen mesaj

Diyarbakır'dan Meclis'e girişi kesinleşen bağımsız adaylardan Şerafettin Elçi seçim sonuçlarını internethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- AK Parti'nin büyük başarı sağladığı seçim sonuçlarının ikinci kazananı ise Meclis'e 36 bağımsız milletvekili gönderen Emek, Barış ve Demokrasi Bloğu oldu.

Kürt sorunun çözümünde tarihi bir dönem olduğunu düşünerek bugüne kadar karşı durduğu BDP ile ilk kez yan yana gelen bağımsız milletvekili adaylarından Şerafettin Elçi sonuçları internethaber'e değerlendirdi. Elçi "Sonuçları nasıl okumak gerek. 36 bağımsız milletvekili ile verilen mesaj nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERİLDİ

"Bu seçimin sonucu ile iş, aş, günlük problemler ifade edilmedi. Halk özgürlüğünü istedi. Bunun içinde parlelentoya bu kadar ismi gönderdi. Bu mesaj iyi okunmalı. Kürt sorununun yeni seçilen parlamontoda en iyi şekilde ele alınması gerekir. Bu büyük başarıdır. İktidarın nimetlerine karşın bağımsız aday olmanın dezavantajları ile yarışarak bu sonucu aldık. Bu üstün bir başarıdır ve buna göre okunmalıdır."

BAŞBAKAN'DAN BEKLENEN UMUT IŞIĞI GELDİ Mİ?

Şerafettin Elçi internethaber'e verdiği röportajda Başbakan Erdoğan'ın gelenekselleşen balkon konuşmasından 'kimliksiz Anayasa, anadil eğitimi ve ademi merkeziyetçi bir sistemin önü açılacağı' konularında umut ışığı beklediklerini söylemişti.

Elçi'ye bu umut ışığının yakılıp yakılmadığını da sorduk. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında somut, umut açıcı bir şey bulamadığını söyleyen Elçi, yeni Anayasa konusunda muhalefetle uzlaşma söyleninin ise takipçisi olacaklarını söyledi.