BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

İşte 2015'in G.kurmay başkanı adayları

TSK komuta kademesine yapılan yeni atamalar bundan sonraki Genelkurmay Başkanının da sinyalini verdi.

Abone ol

Yüksek Askeri Şura'da merakla beklenen kuvvet komutanlıklarına atamalar yapıldı. Atamalar aynı zamanda bundan sonraki Genelkurmay Başkanının kim olacağının da sinyalini veriyor.

Buna göre Jandarma Genel Komutanlığına atanan Bekir Kalyoncu'nun Özel'den sonra Genelkurmay Başkanı olma ihtimali yükseldi. Bir başka isim daha var. O da 1. Ordu Komutanlığı’na atanan Yalçın Ataman. Kıdemli olan Kalyoncu daha şanslı gösteriliyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı atamalara göre Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilen Hayri Kıvrıkoğlu'nun iki yıl süresi var. Kıvrıkoğlu yaş nedeniyle bu görevden sonra emekli olacak. Özel de Genelkurmay Başkanlığı'na 4 yıllığına atandığı için teamüllere göre Genelkurmay Başkanı olma ihtimali kalmıyor.

Bundan sonraki süreçte Kıvrıkoğlu'nun yerine gelmesine kesin gözüyle bakılan isim ise Jandarma Genel Komutanlığına atanan Bekir Kalyoncu olacak.

Kalyoncu bir sonraki YAŞ'ta Kara Kuvvetlerine ve ondan sonra da 2015 yılında Genelkurmay Başkanlığına atanabilecek.

YALÇIN ATAMAN'IN DA ŞANSI VAR

Genelkurmay Başkanlığı için şimdiden ismi konuşulan bir başka komutan ise Yalçın Ataman. 1. Ordu Komutanlığı’na atanan Yalçın Ataman, Özel’in 2015’te boşaltacağı koltuğa aday isimlerden biri. Kıdemli olan Kalyoncu daha şanslı gösteriliyor.

Ancak önümüzdeki 2 yıl içinde yaşanacak gelişmeler bütün bu hesapları alt üst edebilir.