BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'un trafik durma noktasında!

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte İstanbul'da yoğun trafik yaşanıyor!

Abone ol

Bayram tatilinin başlamasıyla zaten yoğun olan cuma trafiğine tatilciler de eklenince İstanbul trafiği durma noktasına geldi.

Mesai saatinin bitiminin ardından Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için şehir dışına çıkanlar İstanbul trafiğinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi.

KÖPRÜLERDE TRAFİK YOĞUNLUĞU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte Boğaziçi Köprüsü'nde yoğunluk Cevizlibağ'dan başlarken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafiği durma noktasına geldi. Köprüde uzun araç kuyrukları oluştu.

BU NOKTALARA DİKKAT

Beylikdüzü-Parseller arasında iki yönlü yoğunluk görülürken, Zincirlikuyu'dan Şirinevler'e kadar trafikte sıkışma yaşanıyor.

Hasdal'dan İSTOÇ'a, sahilde de Yenikapı'dan Beşiktaş'a kadar trafikte yoğunluk var.

Anadolu yakasında ise E-5'te Pendik-Kartal, Küçükyalı-Kozyatağı, Kozyatağı-Bostancı arası trafik yoğun.

Kurtköy-Sultanbeyli ve Dudullu-Ataşehir trafiği de iki yönlü olarak yoğun.

OTOGARLARDA BÜYÜK YOĞUNLUK

Kurban Bayramı'na iki gün kala trafikte hareketlilik başladı. Birkaç gün de olsa tatil fırsatını değerlendirmek isteyen vatandaşlar yollara düştü. İzmir ve Ankara terminali ile gümrükler de henüz bayram olmamasına rağmen en yoğun günlerini yaşıyor

Kısa bir zaman olsa da insanlar kurban bayramı tatilini değerlendirmek üzere yollara düştü… Otogar ve gümrükler valizleriyle bekleyen yolcular, konvoy oluşturan araçlarla dolu.

İZMİR

Kurban Bayramı'nı şehir dışında ve memleketlerinde geçirmek isteyenler otobüs terminallerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Firmalar ek seferlerle yolculardan gelen talebi karşılamaya çalışırken, biletlerini önceden alan vatandaşlar İZOTAŞ'a gelerek otobüslerini beklemeye başladı.

Şirket yetkilileri özellikle İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlere bilet bulmakta sorun yaşanmaya başladığını, talebe göre ek sefer konarak ihtiyacın karşılanmaya çalışılacağını belirtiyor

ANKARA

Ankara'daki otobüs terminali de farklı değil… AŞTİ, en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Günde ortalama 300-350 otobüsün çıktığı AŞTİ'de bugünlerde bayram nedeniyle günde bin otobüs çıkıyor. On binlerce vatandaş da Ankara'dan memleketine dönüyor.
Yoğunluğun yaşandığı diğer bir yer ise Halkalı Gümrük Müdürlüğü…

Küçükçekmece'de gümrük işlemlerini tamamlamak için bekleyen TIR'lar bayram yoğunluğu nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu.