BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Ronaldo, 'Altın Ayakkabı' ödülünü aldı

2010-2011 sezonunda attığı 40 golle Avrupa liglerinde en çok gol atan futbolcu olan Portekizli yıldız, 'Altın Ayakkabı' ödülünü Madrid'de aldı.

Abone ol

Real Madrid takımında oynayan Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, 2010-2011 sezonunda attığı 40 golle Avrupa liglerinde en çok gol atan futbolcu olarak ''Altın Ayakkabı'' ödülünü Madrid'de düzenlenen bir törende aldı.

Ronaldo yaptığı konuşmada, ödülü ''Real Madrid'deki takım arkadaşları, kulüp başkanı, taraftarları, ailesi, çocuğu ve sevgilisiyle'' paylaştığını söyleyerek herkese teşekkür etti.

Kariyerinde ikinci kez bu ödülü kazanan Ronaldo (2007-08'de Manchester United ile de bu ödülü almıştı), ''26 yaşındayım ve halen öğreniyorum. Önümde daha çok yıllar var. Bana çok şeyler kazanma olasılığı veren bir kulüpteyim ve aynı zamanda hedefim tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olmak'' dedi.

Portekizli futbolcu, iki sezon önce gol kralı olan ve sürekli kendisiyle kıyaslanan Barcelonalı Lionel Messi ile ilgili yöneltilen bir soruyu ''Messi ile rekabet beni endişelendirmiyor. Futbol oynamak benim hoşuma gidiyor, Cristiano'yu sahada görmek insanların hoşuna gidiyor ve bunu hiçbirşeye değişmem. Kişisel başarılar çok güzel ama ben sadece takımı düşünüyorum. Leo ve Avrupa'nın en iyileriyle rekabet etmek hoşuma gidiyor ama kişisel değil, takım olarak'' şeklinde cevapladı.

Ronaldo, Real Madrid'teki mevcut takımın ''şu ana kadar oynadığı en iyi takım olduğunu'' belirtti.

Altın Ayakkabı'lı futbolcu ayrıca, ''Mourinho, Real Madrid için mükemmel biri ve umarım uzun yıllar burada kalır'' dedi.

''Altın Ayakkabı'' ödülünü 1987-88 sezonunda Galatasaray formasıyla Tanju Çolak da kazanmıştı.

Geçen sezon Ronaldo 40 gol atarken, onu 32 golle Messi (Barcelona), 28'şer golle Di Natale (Udinese) ve Mario Gomes (Bayern Münih), ve 26 golle Edinson Cavani (Napoli) takip etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı