BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İstanbulluya trafik çilesi

İstanbul'da dün akşam yaşanan trafik kabusu bu akşam da tekrarlandı. Ancak asıl çile pazar günü başlayacak...

Abone ol

Dün akşam işlerinden evlerine gitmek için yola çıkan istanbullular, trafik kabusu yaşadı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan bakım çalışması trafiği felç ederken vatandaşlar yaklaşık 2.5 saatte evlerine ulaşabildi.

Akşam saatlerinde ikinci köprü trafiği İstoç'a kadar dayandı, birinci köprünün trafiği ise Avcılar'a kadar ulaşmıştı.

Trafik Kontrol merkezinden alınan bilgiye göre  önümüzdeki günlerde  trafik daha kötüye gidebilir Çünkü bakım çalışmaları sebebiyle trafik, tek istikametten çift şerit olarak verilecek. Bu çile yaklaşık bir hafta devam edecek.

Karayolları'nın resmi internet sitesinde verilen bu çalışma saatlerinin  trafiği normalde etkilememesi gerekiyor fakat İstanbul'da yapılacak herhangi bir şerit kısıtlaması trafiği altüst etmeye yetiyor.

İşte çalışma yapılan güzergahlar

İstanbul Çevre Otoyolu üzerindeki Edirnekapı Tünelinde sürdürülen çalışmalar nedeniyle 23.00 - 06.00 saatleri arasında çalışma yapılan kesimde ulaşım tek şeritten sağlanmaktadır.

2. İstanbul O-2 Otoyolu Mahmutbey Doğu Köprülü Kavşağı-Kozyatağı Köprülü Kavşağı arasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle; çalışma yapılan kesimlerde trafik diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanmaktadır.

3. İstanbul O-3 Otoyolu Mahmutbey Gişeleri-Mahmutbey Doğu Köprülü Kavşağı arasında sürdürülen bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle; çalışma yapılan kesimlerde trafik diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanmaktadır.

4. Havaalanı Yolu Mahmutbey Batı Köprülü Kavşağı-Çobançeşme Köprülü Kavşağı arasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle; çalışma yapılan kesimlerde trafik diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanmaktadır.

5. İstanbul-Ankara Otoyolunun Sakarya Köprülü Kavşağı-Gümüşova arasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

6. Anadolu Otoyolu (İzmit İli Kirazlıyalı Belediyesi sınırlarında) 70. km.deki Hamzadere Viyadüğünün depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 23.00-06.00 saatleri arasında ulaşım bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü olarak sağlanacaktır.

7. Anadolu Otoyolu Doğu Hereke Ücret Toplama İstasyonu gişe kulvar yapımı, kavşak düzenlemesi ve elektronik sistem montajı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

8. TEM Otoyolu Kapıkule-Luleburgaz arasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle çalışma yapılan şeritler trafiğe kapatılacak, ulaşım diğer şeritlerden gidiş-geliş olarak sağlanacaktır. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir.

9. TEM Otoyolu Luleburgaz-Kınalı arasındaki çalışmalar nedeniyle çalışma yapılan şeritler trafiğe kapatılacak, ulaşım diğer şeritlerden gidiş-geliş olarak sağlanacaktır. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir.

10. Tem Otoyolu Avcılar Köprülü Kavşağı-Çatalca Köprülü Kavşağı arasındaki asfaltlama çalışmaları nedeniyle ulaşım 16.06.2008 tarihinden itibaren bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü olarak sağlanacaktır. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir.

11. Tem Otoyolu FSM Köprüsü-Ümraniye Köprüsü arasındaki asfaltlama çalışmaları nedeniyle ulaşım 22.30-06.00 saatleri arasında bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü olarak sağlanacaktır.Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir.

12. Edirne-İstanbul Avrupa Otoyolu Lalapaşa Kavşağı-Edirne Doğu Kavşağı arasındaki üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü olarak sağlanmaktadır. (Milliyet)