BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.432,37
HABER /  POLİTİKA

Erken seçim gündemde yok 

Gözler bu kritik toplantıydı. Toplantı sonrası Dengir Mir Mehmet Fırat açıklama yaptı. AK Parti Meclis'i göreve çağırdı...

Abone ol

İNTERNETHABER

Anayasa Mahkemesinin türban kararı sonrası AK Parti bugün olağanüstü toplandı. Tüm Türkiye'nin gözü bu toplantıdaydı.  Yaklaşık 5 saat 40 dakika süren toplantı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat açıklama yaptı.

Fırat, Anayasa Mahkemesinin dün aldığı kararın muhatabının Anayasaya göre yasama yetkisini elinde bulunduran TBMM olduğunu söyledi. Ayrıca, MYK toplantısında erken seçim konusunu tartışmadıklarını açıkladı.

İŞTE FIRAT'IN AÇIKLAMALARI

"Anayasa Mahkemesinin dün açıkladığı kararı bütün boyutlarıyla ele aldık. 10 ve 42. madedekideğişiklikleri iptal eden mahkeme kararı kuvvetler ayrılığı ilkesi ve demokratik sisteme uygunluk bakımından tartışılmaktadır. Daha önce örneği olmayan nev-i şahsına münhasır bu karar tartışılacaktır. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin açık ihlalidir.

MECLİS GÖREVE ÇAĞRISI

Anayasa Mahkemesi'nin kararına konu olan düzenleme herhangi bir siyasi partinin değil Yüce Meclis'imizin kararıdır.

Sınırları anayasada açıkça belirtilen TBMM'nin yasama yetkisi ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin değerlendirilmesi gerekir. Bu kararla ilgili değerlendirme Meclis tarafından yapılmalıdır.

ERDOĞAN SALI GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK

Milletimizden aldığı yetkiyle yüce Meclis'te temsil edilen tüm siyasi partilere bu konuda iş düşüyor. Mahkemenin gerekçeli kararını en kısa zamanda bekliyoruz. Sayın Genel Başkanımız 10 Haziran Salı günü grup toplantısında milletimize yönelik gereken açıklamaları yapacaktır"

ERKEN SEÇİM KONUSU GÜNDEMDE DEĞİL

"Kapatma davası ve bu karar birbirinden ayrı konulardır. Tamamen ayrı maddelerle ilgilidir. Birisi Anayasa değişikliğinin incelenmesi ile ilgilidir. Bunda Anayasa Mahkemesi şekil bakınında incelenmesi gerekirdi. Parti kapatma ayrı bir konudur ayrı maddelerle ilgilidir. Savunma konusu bir ekip tarafından hazırlanıyor."