BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbullular dikkat! Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Cumartesi günü soğuk ve yağışlı havanın Marmara Bölgesi'nde etkili olmaya başlayacağı, İstanbul'da ise yağmurun akşam saatlerinde başlayacağı uyarısında bulundu.

Abone ol

Marmara Bölgesi'nin Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, bölgede sıcaklıkların Pazar günü yağışla birlikte hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü  İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın bölge geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden itibaren  Trakya geneli, akşam saatlerinden itibaren ise  İstanbul,  Kocaeli,  Sakarya ve  Yalovaçevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNDE SEYREDECEK

Rüzgar, güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerinden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eserken, hava sıcaklıkları güneyli rüzgarlarla birlikte bölge genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek, yer yer ise üzerine çıkacak.

29 EKİM'DE İSTANBUL YAĞIŞLI OLACAK

29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı günü bölge genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu,  İstanbul,  Kocaeli,  Sakarya ve  Yalova çevrelerinin öğle saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İstanbul'da  29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı'nda ilk saatlerde görülecek sağanak yağışların, sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞ SALI GÜNÜ BÖLGEYİ TERK EDECEK

Pazartesi günü bölge geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu,  İstanbul,  Kocaeli,  Sakarya ve  Yalova çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, kuzeybatı zamanla kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Salı gününden itibaren hafta sonuna kadar bölgede yağış beklenmiyor. Beklenen soğuk hava, lokal olarak görülebilecek kuvvetli yağışlar ile rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.