BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'daki kayıp 6 çocukla ilgili son dakika haberi

İSTANBUL Sancaktepe'de kaybolan 6 çocuk bulundu. Kayıp çocuklarla ilgili gelen en son haberlere göre çocuklar Sakarya Karasu'da buludu.

Abone ol

İSTANBUL Sancaktepe'de 24 saattir haber alınmayan 13-14 yaşlarındaki 3'ü kız 6 çocuk Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulundu.

İstanbul Sancaktepe'de önceki gün öğle saatlerinden sonra haber alınamayan ve Sakarya'nın Karasu ilçesi sahilinde bulunan üçü kız 6 çocuk sağlık kontrolünden geçirildi. Çocuklardan ikisi ailelerine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, Sancaktepe'de önceki gün bir parkta buluştuğu tespit edilen ve öğle saatlerinden itibaren haber alınamayan, ailelerinin ihbarı üzerine polis ekiplerince başlatılan aramada Sakarya'nın Karasu ilçesinde oldukları tespit edilen ortaokul öğrencisi üçü kız S.Y, B.K, A.K, M.Ç, A.K. ve B.İ.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Karasu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 6 çocuktan biri, gazetecilerin "Neden kaçtınız?" sorusuna "Zorluk vardı kaçtık." diye yanıt verdi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen 6 çocuktan ikisi ailelerine teslim edildi. Birinci derece yakınları yolda olan diğer çocukların ise daha sonra ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

TATİL YAPMAK İÇİN EVDEN AYRILMIŞLAR

Öğrencilerden M.Ç'nin eniştesi Hüseyin Örenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların evden kaçmak değil, arkadaşlarıyla tatil yapmak amacıyla çıkmalarının söz konusu olduğunu söyledi. 

Kaybolduklarında çocuklarla görüşme imkanlarının olmadığını, telefonlarının kapalı olduğunu aktaran Örenci, "Yalnız evden çıkarlarken üzerlerine elbise, giysi falan almışlar. Okul çantalarına koyup daha sonra ortadan kaybolmuşlar" diye konuştu.

Sancaktepe'de bir parkta buluşan ortaokul öğrencisi S.Y, B.K, A.K, M.Ç, A.K. ve B.İ.Y'den haber alamayan aileleri durumu polise bildirmiş, çocuklar için arama başlatılmıştı.

Kamera kayıtlarından çocukların Sultanbeyli'de otobüse binerek Sakarya'nın Karasu ilçesine geldiğini tespit eden İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, durumu ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine bildirmiş, diğer ihbarları da değerlendiren polis ekipleri, 6 çocuğu Karasu sahilinde bulmuştu.