BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım: Bilen bilmeyene söylesin ben söktürdüm

Başbakan Binali Yıldırım ilk röportajını Posta'dan Candaş Tolga Işık'a verdi, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Suruç'ta teröristin isminin parka verildiğini öğrenince kanının beynine fışkırdığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Merak ediyorlarmış kim söktürdü o tabelayı diye... Bilen bilmeyene söylesin ben söktürdüm." dedi.

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Başbakan Binali Yıldırım ile Başbakanlık Ofisi'nde konuştu. "Şimdi kenetlenme zamanıdır" başlığıyla gazetenin manşetine taşınan röportajın ayrıntıları ise şöyle:
 
BU OYUNU BİRLİKTE BOZARIZ

“Dışarıda Türkiye üzerine oyunlar oynanırken içeride en önemli iş birbirimize sımsıkı sarılmak, kenetlenmek olmalı. Bu milleti bir arada tutan ortak değerler var. değerlerimizi güçlendirmeliyiz. Bu oyunu ancak birbirimize sarılırsak bozarız.”

TALİMATI VERDİM BEN SÖKTÜRDÜM

"Şanlıurfa'ya bağlı Suruç'un belediye başkanı ülkemizin birliğine, bütünlüğüne yönelik haince saldında bulunan ve güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen eli kanlı bir teröristin ismini bir parka asmış. Bunu öğrenince kan beynime fışkırdı. Hemen İçişleri Bakanımız Efkan Bey'i arayıp "Derhal o tabela bu akşam sökülecek" talimatını verdim. Bakanım da talimatımı uygulatıp tabelayı söktürdü. Merak ediyorlarmış kim söktürdü o tabelayı diye... Bilen bilmeyene söylesin ben söktürdüm."

O ŞAHSI TANIMAM CAMİDE 'ŞEHİT YAKINI' DİYE TAŞITIRDILAR

“Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde mermi atan şahsı ‘Şehit yakını’ diye benimle tanıştırdılar. Ben de başsağlığı diledim. O sırada da fotoğraf çekilmiş. Hadise bundan ibaret. Şahsı ne tanırım ne bilirim.

KILIÇDAROĞLU'NA TEHDİT HOŞ KARŞILANAMAZ

Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik böyle bir tehdidi hoş karşılamamız asla mümkün değil. Konu adli yönden inceleniyor.”

HEDEFİM TERÖRÜ BİTİRMEK

“Başbakan olarak en önemli hedefim terör belasını bitirmek. Sonra başkanlık sistemini getirmek. Bu ülkenin, bu milletin tek lideri var. O da sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır. 22 milyon oy alan bir cumhurbaşkanına ‘sen işe karışma’ denebilir mi?”