BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da toprak kayması!

Beykoz Riva yolunda sağnak yağış toprak kayması ve ağaçların devrilmesine neden oldu. Vatandaşlar araçları ile yolda mahsur kaldı...

Abone ol

İstanbul'da etkili olan sağnak yağmur Beykoz'da etkili oldu. Beykoz Riva Yolu yağmur nedeniyle kayan toprak ve devrilen ağaçlarla kapandı. Bir çok vatandaş yolda araçları ile mahsur kaldı.

Uzun süre yardım bekleyen vatandaşlar çareyi kendi imkanları ile yolu açmakta buldu. Yol kenarında bulunan bir trafik levhası ile yolda bulunan taşları ve toprağı temizleyen vatandaşlar mahsur kalan araçlarını kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler daha sonra yol açma çalışmalarında bulundu. Ekiplerin yol açma çalışmaları halen devam ediyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

SERALAR SULAR ALTINDA KALDI

Beykoz'a bağlı Alibahadır, Değirmendere, Paşamandıra köylerinde de sağnak yağmur nedeniyle ev, ahır ve seralar sular altında kaldı. Derelerin taşması sonucunda köylerde bulunan ahırlarda çok sayıda küçük ve büyük baş hayvanın ahırlda mahsur kaldığı ve bazılarının ise sel sularına kapılarak kaybolduğu öğrenildi. Öte yandan sağnak nedeniyle trafoların patlaması sonucunda köylere elektrik verilemiyor.

İBB'DEN SAĞANAK AÇIKLAMASI

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre metrekareye Çatalca'da 164, Kilyos'ta 163, Terkos'ta 125 veSarıyer'de 110 kilogram yağış düştü.

Yağış, Beykoz Tokatköy ve Sarıyer bölgelerinde su baskınlarına neden oldu. İstanbul İtfaiyesi ve tüm birimler su birikintilerine müdahale etti. Yağışın artmasıyla birlikte İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri bölgelere sevk edildi. İtfaiye 69 personel, 27 araç, 14 motopomp, 6 dalgıç pompa, İSKİ 5 ekip 6 motopomp, Yol Bakım 3 Kombi, 3 mazgal ekibi, Atık Yönetim Müdürlüğü de 5 süpürge aracıyla bölgede çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kuzey kesimlerde Çatalca çevresi, Sarıyer ve Beykoz'da etkili olan yağışlı havanın etkisini sabaha kadar devam ettirmesi bekleniyor.