BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda sel can aldı

İstanbul'da yağan yağmur hayatı felç etti. Birçok evi su bastı ama en acısı bu kez sel bir kişinin de canını aldı.

Abone ol İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış, birçok evin sular altında kalmasına sebep olurken, Sultanbeyli'de bir kişi, evinin önünde tıkanan rögarı açmak isterken, akıntıya kapılarak kayboldu.

Edinilen bilgiye göre 59 yaşındaki İsmail Esen, evinin önündeki su birikintisinin gitmesi için tıkanan rögarı açmak istedi. Oğlu ile birlikte suya giren Esen, suyun akmasını engelleyen hurda lastiği rögarın deliğinden çıkardığında akıntı bir anda baba ve oğlu içine çekti. İsmail Esen'in oğlu çevredeki vatandaşlar tarafından güçlükle kurtarılırken, baba, komşularının ve oğlunun elinden kayarak akıntıya kapıldı.

Rögarın içinde bir anda kaybolan İsmail Esen uzun süren çalışmalara rağmen bulunamadı.

Mahalleli, olay yerinin hemen yanında bulunan binanın inşası için derenin yönünün değiştirildiğini ve bu yüzden sık sık evlerini su bastığını iddia etti. İsmail Esen'in ise evini su basmasın diye suyun önünü açmak için dereye girdiğini ve bir anda akıntıya kapılarak ellerinden kaydığını söylediler. İtfaiye uzun süren çalışmasına rağmen talihsiz adama ulaşamadı. Olayla ilgili çalışmalar devam ediyor.