BIST 10.769
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.496,25
HABER /  POLİTİKA

Baykal babayiğit savcı arıyor

CHP lideri Deniz Baykal hükümeti Zahit Akman'ı kollakla suçladı. Savcıların elinin bağlı olduğuni iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri Davası ile ilgili olarak, ''bu tablo karşısında derhal, kaçınılmaz olarak Zahid Akman ayrılmalıdır ve ciddi bir şekilde, güvenilir bir hukuk süreci başlatılmalıdır. Bu konu Türkiye'yi mahcup etmeyecek bir şekilde, Türkiye ayağı Almanya'ya paralel olarak aydınlatılabilmelidir'' dedi.

Sky Türk televizyonunda ''Meclis Kulisi'' programına katıldı.

Alman mahkemesinin kararının Türkiye'yi hedef gösteren, suçlayan bir karar olduğunu savunan Baykal, kararda, ''Asıl suçluların Türkiye'de olduğu''nun yer aldığını ileri sürdü.

Bunun bireysel, kişisel bir ahlaksızlık olayı değil, çete olayı olduğunu kaydeden Baykal, ''Ne zaman çıktı bu? AKP ile. Bu bir AKP prodüksiyonudur'' görüşünü savundu.

''Bunların hepsi göstermelik. Başbakan artık köşeye sıkıştığı, çaresiz kaldığı noktada asgari bir hareketle işten kurtulmaya çalışıyor. Oraya kadar direniyor. Son noktada Şaban Dişli'yi parti yönetiminden ayırdılar, ama yine baş rollerde, yine beraber, içli dışlı. Yolsuzluk yaptığı için ayırdınız, o zaman niye dokunulmazlığını kaldırmıyorsunuz, yargının önünü açmıyorsunuz? Bu konuda ne oldu? Cemil Çiçek açıklama yapmış, 'savcılar harekete geçsin, geçmiyorsa bize ne' demeye getiriyor. Öyle bir şey olur mu? Çocuk mu avutuyorsun? Savcılar harekete geçecekmiş? Hangi babayiğit savcı harekete geçecek? Zekeriya Karaman'ı, Başbakan'ın oğlunun nikah tanığı olduğu ve çok yakın akrabalık ilişkileri içinde olduğu bir insanı hangi cesaretle kim tutuklayacak, nereye götürecek? Siz buna imkan mı veriyorsunuz?''

Hukukun işlemez hale getirildiğini ileri süren Baykal, ''Hukuka gelmeden senin yapman gereken var. RTÜK Başkanı hakkında Alman Mahkemesi 'elebaşlardan birisi odur' diyor. Ne olacak şimdi? Orada Zahid Bey kalacak mı? Kalmaya devam edecek mi? Böyle bir şey olabilir mi?'' görüşünü savundu.