BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  GÜNCEL

2 milyon aileye bedava kömür!

Yoksul vatandaş bu kışta kömürsüz geçirmeyecek. İsteyen vatandaşlar dayanışma fonuna başvuracaklar.

Abone ol Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’na bağlı il ve ilçelerdeki vakıf organizasyonlarına, vatandaşlara yardım yapılması için Ramazan Bayramı öncesinde toplam 250 milyon YTL’lik kaynak aktardıklarını bildirdi.

Kömür yardımı Türkiye Kömür İşletmeleri aracılığıyla yapılacak.

Kışın yaklaşması nedeniyle 2 milyon 84 bin aileye kömür dağıtılacağını da açıklayan Yazıcı’nın ifade ettiği yardımlar, Mart 2009’daki yerel seçimler öncesinde dikkati çekti.

Yazıcı, Vakıflar Genel Müdürü Yıldırım Beyazıt’ın ev sahipliğindeki iftar davetinde, vakıf eserleri ve yardım faaliyetleri konusunda bilgi verdi.

Hayati Yazıcı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’na bağlı il ve ilçelerdeki vakıflara nüfus ve sosyal gelişmişlik kriterine göre bayramda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 100 milyon YTL’lik kaynak tahsisi yapıldığını açıkladı.

250 milyon YTL kaynak
Bunun yanı sıra söz konusu vakıflara bu ay eğitim-öğretim yılı başladığı için ayrıca 100 milyon YTL gönderdiklerini kaydeden Yazıcı, “Bir de aylık rutin kaynak aktarımı çerçevesinde bu ay bu vakıflara 50 milyon YTL de gönderildi. Böylece bayram öncesinde sosyal güvenceden yoksun vatandaşlara nefes olması için gönderdiğimiz kaynak toplamı 250 milyon YTL oldu” dedi. Yazıcı, 2 milyon 84 bin aileye, 1 milyon 600 bin tonluk kömür dağıtımı yapılacağını da açıkladı.