BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda PKK operasyonu

PKK'nın yurt dışında bulunan kamplarında eğitim aldıktan sonra eylem için İstanbul'a gönderilen 6 kişi gözaltına alındı...

Abone ol

Terör örgütünün yurt dışındaki kamplarında bomba, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylemler için İstanbul'a gönderilen üyelerine yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 6 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK/Kongra-Gel'in yurt dışında bulunan kamplarında bombalama, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylem gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gönderilen örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik operasyonel çalışma yapıldı.

Taksim Meydanı'nda içinde patlayıcı madde ve bomba düzeneği bulunan omuz çantası ile birlikte bir kadın örgüt üyesi ve kendisine yardım ile yataklık eden 3 kişi, 8 Nisan 2007 tarihinde yakalandı.

Operasyonda, 5 kilo 300 gram plastik patlayıcı, 2 adet elektrikli fünye, bir düzenek, bomba yapımında kullanılan malzemeler ile 207 YTL ele geçirildi.

Polis yetkilileri, gözaltına alınan örgüt üyesi Aslı D'nin (28) okuduğu üniversiteyi daha önce terk ettiğini, bir süre önce de İstanbul'a geldiğini ve konuya ilişkin bir süredir çalışmalarının sürdüğünü kaydettiler.

Yetkililer, elde edilen mekanizmanın zaman ayarlı olmadığını, ayrıca uzaktan kumanda ya da cep telefonu düzeneği de bulunmadığını, çanta içindeki patlayıcının, anahtar sisteminin düğmesine basıldığında harekete geçebilecek şekilde hazırlanmış olduğunu belirttiler.

Yetkililer, polise yönelik eylem hazırlığında olduğu sanılan kadın örgüt üyesi ve operasyonda gözaltına alınan diğer kişilerin emniyette ifade vermeyip susma haklarını kullandığını dile getirdiler.

A-4 tipi patlayıcının, daha önce ele geçirilen aynı tip maddelerde olduğu gibi çıkış noktasının Kuzey Irak olduğunun sanıldığını belirten yetkililer, operasyon başlatıldığı anda sırt çantasının Aslı D'nin üzerinde olduğunu, önce çantanın bu kişiden ayrıldığını ve kadının gözaltına alındığını, ardından da bomba imha uzmanlarının çanta içindeki patlayıcıya müdahale ettiğini kaydettiler.