BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,85
ALTIN 2.389,05
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İstanbul'da okullar tatil mi? Valilik kararı

İstanbul'da okullar tatil mi sorusu canlı yayında Vali Vasip Şahin'e soruldu. 19 Şubat'ta okulları tatil eden İstanbul Valiliği 20 Şubat için akşam karar verecek.

Abone ol

İSTANBUL 'da okullar tatil mi? sorusunun yanıtı geldi. İstanbul Valiliği 20 Şubat cuma günü okulların tatil edilmediği duyurdu. Saat 19.30'da İstanbul Valiliği resmi sitesine konulan açıklamaya göre eğitim yarın yeniden başlayacak.

20 ŞUBAT'TA OKULLAR TATİL Mİ?  (TIKLAYIN)
İSTANBUL 'da yarın okullar tatil mi , sorusu canlı yayında İstanbul Valisi Vasip Şahin 'e soruldu. 20 Şubat cuma günü okulların tatil olup olmayacağına İstanbul Valiliği akşam yapacağı değerlendirmeyle karar verileceğini söyledi. Akşam saat 19.30'da İstanbul Valiliği okulların yarın (20 Şubat cuma) tatil edilmeyeceğini duyurdu.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI : TATİL YOK
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da yarın okullar tatil olur mu sorusuna A Haberde katıldığı canlı yayında ' Bu konuda dikkatli davranıyoruz. Bugünkü hava tahminlerine göre yarın böyle bir ihtiyaç doğmayabilir ama bunu tatil olmayacak, ya da tatil olabilir gibi algılanmasın. Akşam bu konuda tam kararı vereceğiz.' dedi

Akşam İstanbul Valiliği 'nin resmi sitesinden okullar tatil olacak mı sorusunun yanıtı duyuruldu. İstanbul Valiliği yarın yani 20 Şubat cuma günü okulların tatil edilmediğini açıkladı. İstanbul 'da eğitim yarın yeniden başlayacak.

İstanbul Valiliği 'nin resmi sitesinde okullar tatil sorusuyla ilgili şu açıklama yayınlandı;
"İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir.

Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine duyurulur."

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?
18.02.2015 Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve 19.02.2015 Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.


Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-18-at-9.15.03-am.png

İSTANBUL 'DA PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR KAR VAR
İstanbul’da hava,  bu akşam saatlerinde eksileri görecek.Dün başlayan kar yağışı yarın da devam edecek. Perşembe günü ise kar yağışı İstanbul’u terk ederek yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak.

KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇTİ

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı. 

Kar kalınlığı Kavacık, Kandilli ve Sarıyer'de 8, Beykoz, Aydos, Ümraniye, Çekmeköy ve Zekeriyaköy'de 5, Bağcılar, Başakşehir, Silivri ve Maslak'ta 3, Fatih, Şile, Yakacık ve Bakırköy'de 2, Kartal ve Pendik'te 1 santimetreye yükseldi.

19 ŞUBAT OKULLARIN VALİLİĞİN KARARIYLA TATİL OLDUĞU İLLER

KONYA'DA EĞİTİME KAR TATİLİ
Konya il merkezinde olumsuz hava koşulları ve don nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve don nedeniyle Konya il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar ile liselerin yarın (Cuma günü) 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan hava koşullarındaki gelişmelere göre alınan yeni kararların valilik sitesinden açıklanacağı belirtildi.

SAMSUN VALİLİĞİ 19 ŞUBAT TATİL KARARI
Samsun Valiliği etkili kar yağışı sebebiyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları eğitime yarın 19 şubat perşembe günü tatil etti.

Samsun Valiliğinin açıklamasında, kentte iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. Samsun'da kar yağışı dolayısıyla dün ve bugün eğitime ara verilmişti.

ÇORUM VALİLİĞİ 19 ŞUBAT VE 20 ŞUBAT OKULLAR TATİL
Çorum Valiliği kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il merkezi ve 11 ilçede 19 ve 20 Şubat tarihlerinde okulları tatil etti. 

Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 19-20 Şubat tarihlerinde eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı belirtilen açıklamada, Kargı ve Bayat ilçelerinde kar yağışı olması halinde söz konusu iki ilçe için durumun yeniden değerlendirileceği kaydedildi.

NEVŞEHİR 'DE 19 ŞUBAT OKULLAR TATİL
Nevşehir Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 Şubat perşembe günü okulları tatil ettiğini ilan etti. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

TOKAT 'TA OKULLAR YARIN TATİL OLDU

Tokat 'ta hava koşulları nedeniyle okullar yarın 19 şubat perşembe günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve soğuk havanının etkili olduğunu söyledi.

Yazıcı, "İl genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi" dedi. 

SİVAS ŞARKIYLA İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kar yağışı nedeniyle 19 şubat perşembe günü okullar tatil edildi. Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, "Bugün kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizi evlerine gönderdik. İlçemizde kar yağışı yoğun olarak devam ediyor. Bu yüzden ilçe genelindeki okullarda yarın eğitime ara verilmesini kararlaştırdık" diye konuştu.

KAYSERİ 'DE OKULLAR YARIN TATİL
Kayseri 'de olumsuz hava koşulları nedeniyle öğleden sonra ve yarın 19 şubat perşembe günü okullar tatil edildi. Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu ve veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince il genelinde eğitim-öğretime bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği bildirildi.

19-şubat-okullar-tatil-mi-illerin-karari.jpgAçıklamada, sabah saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışının meteorolojik verilere göre etkisini artırarak devam edeceği ve hava sıcaklığının düşüşüne bağlı olarak don ve buzlanma olayları beklendiği kaydedildi.

ÇORUM 'DA 19 ŞUBAT TATİL EDİLDİ
Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ortaköy ilçesinde öğleden sonra ve yarın (19 Şubat perşembe) okullar tatil edildi. 

Çorum Valiliği'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı Ortaköy ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğleden sonra ve yarın olmak üzere eğitime bir buçuk gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacak.

istanbul-valiliği-okullar-tatil-mi-.jpg