BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da hava durumu kar yağışı

İstanbul'da kar etkisini sürdürüyor. Hafta sonundan itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine çıkması bekleniyor. Ankara, İzmir, Antalya hava durumu;

Abone ol
İSTANBUL'da hava durumu, kar yağışı! İstanbul'da devam eden kar yağışı, yarından itibaren etkisini yitiriyor. Meteoroloji'nin verilerine göre, kar yağışı yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edecek; ancak hava sıcaklıklarının artışıyla birlikte yağışlı hava İstanbul'u terkedecek.

istanbul-hava-durumu-kar-yagisi.20150219190241.jpg
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün kentteki kar yağışı Anadolu Yakası'nda öğle saatlerine kadar etkili olurken, en yüksek sıcaklık 3 derece olarak ölçüldü. 
 
Yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla yer yer karla karışık yağmurun etkili olması beklenirken, sıcaklık 1-5 derece arasında seyredecek. Hafta sonu mevsim normallerine çıkacak sıcaklıkların en düşük 3-4, en yüksek 8-9 derece olması bekleniyor. 
 
İSTANBUL'DA GÖK GÖRÜLTÜSÜ
 
Öğle saatlerinden sonra etkisi kaybeden kar yağışının ardından, semtlerde ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle: 
 
"Çatalca , Bahçeşehir, Esenyurt, Halkalı, Arnavutköy, Aydos 60, Hadımköy, Başakşehir, İkitelli, Beylikdüzü 50, Bakırköy, Kayışdağı, Ümraniye 40, Yakacık 38, Florya 36, Kağıthane, Esenler, Ataşehir, Beykoz, Şile 30, Kartal, Sancaktepe, Kavacık, Maltepe 27, Maslak, Çekmeköy 25, Şişli, Üsküdar 20, Pendik 18, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Silivri, Kadıköy, Tuzla 15, Sarıyer 14 santimetre." 
 
istanbul-kar-yagisi.20150219190424.jpg

Meteoroloji İstasyonları'ndan alınan verilere göre, İstanbul'da 22 Şubat 1985'te Şile'de 55, Sarıyer'de 41, 14 Şubat 2004'te Kartal'da 41, 14 Şubat 2014'te ise Florya'da 34 santimetre kar kalınlığı ölçüldü. 
 
İstanbul'da uzun yıllarda, Meteoroloji İstasyonları'nda şimdiye kadar ölçülen en yüksek kar kalınlığı ise 8 Mart 1987'de 63 santimetre ile Sarıyer'de tespit edildi. 
 
Meteoroloji İstasyonları'nda bu sabah ölçülen kar kalınlıkları Atatürk Havalimanı'nda 40, Florya'da 36, Kartal'da 27, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18, Sarıyer'de ise 14 santimetre olarak belirlendi. 
 
Bu arada, kar yağışı sırasında, kar sağanaklarıyla birlikte duyulan gök gürültüsünün olağan bir meteorolojik hadise olduğu belirtilirken, bu durumun atmosferdeki yer ve yukarı seviyeler arasındaki aşırı sıcaklık farklarıyla yüksek nem miktarından kaynaklandığı bildirildi. 

erdemli-kar-yagisi.jpgERDEMLİ'DE KAR YAĞIŞI

Erdemli ilçesinde uzun yıllar sonra etkili olan kar yağışı, narenciye bahçeleri ve gül seralarında hasara neden oldu.
 
Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Ahmet Öger, bölgede, özellikle de sahil kesiminde beklenmedik kar yağışının narenciye ağaçlarına zarar verdiğini belirterek, "Kar genelde yüksek kesimlere yağarken bu kez sahil kesimine de yağdı. Bölgede son 30 yıldır görmediğimiz kar yağışı meydana geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile odamızın oluşturduğu kriz masası, hasar tespit çalışmalarına başladı. Bölge kar yağışından öte adeta afet yaşadı" diye konuştu. 

 
 
Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Aşkın Şahin ise Türkiye'nin limon üretiminin yüzde 65'ini karşılayan ilçeye bağlı Tömük, Çeşmeli, Elvanlı, Kargıpınarı mahallelerinde de kar yağışının etkili olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: 
 
,"Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre önümüzdeki üç gün içinde don tehlikesi var. Kar sonrası özellikle narenciye ağaçlarına don vurmaması için yağmur yağmasını arzuluyoruz. Aksi halde dondan ağaçlar fazla zarar görebilirler."

ANTALYA'YI DENİZLİ'YE BAĞLAYAN KARAYOLU KAPANDI
 
Antalya'yı Korkuteli ilçesi üzerinden Denizli'ye bağlayan karayolu, Kızılcadağ mevkisindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
Kar yağışı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde etkili oldu. Antalya-Denizli karayolu Kızılcadağ mevkisi, yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Trafik ve jandarma ekipleri, sürücülerin bölgeden geçişine izin vermedi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörlüğüne bağlı ekipler, bölgede yol açma çalışmalarına başladı.
 
Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin tamamını Kızılcadağ mevkisine sevk ettiklerini bildirdi.
 
Koordinatörü Yardımcısı Bünyamin Büyükemir de kısa süre içinde yolun yeniden açılmasını sağlayacaklarını ifade etti. Yolun açılması için araç takviyesi istediklerini belirten Büyükemir, "Yolda kalan araçlar ve sürücülerine yardım ediyoruz. İçinde öğrenciler bulunan ve yolda kalan okul servisi için Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İtfaiyesine ait arazi araçlarını getirdik. Öğrencileri evlerine ulaştıracağız" dedi.