BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Kobani eylemine polis müdahalesi

İstanbul'da IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto eden gruplar ve polis arasında çatışmalar çıktı. Gazi Mahallesi'nde bir grup gösterici bir belediye otobüsünü ateşe verdi. Polis ise biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

Abone ol

İstanbul Gazi mahallesi ve Beyoğlu semtlerinde Kobani'ye yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü saldırısını protesto eden gruplara polis müdahale etti.

Beyoğlu Dolapdere'de, yüzleri maskeli bir grup, çöp konteynerleriyle yola barikat kurdu. Polise havai fişek ve molotof kokteyli atan grup, bir aracı da ateşe verdi.

Eylemciler, olay yerine gelen polislerin kullandığı zırhlı araca da molotof kokteyli attı. Bunun üzerine, polis ekipleri gruba boyalı plastik mermi ve gaz bombasıyla karşılık verdi.

Belediye otobüsü yakıldı

Gazi mahallesinde ise göstericiler bir belediye otobüsünü ateşe verdi.

Akşam saatlerinde toplanan grup, polise havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü.

Müdahale sonrası grup ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler Esentepe Mahallesi'nde bir belediye otobüsünü ateşe verdi.

Doğan Haber Ajansı otobüste patlamaların meydana geldiğini ve patlama sonrası polis ekiplerinin çevredekileri olay yerinden uzaklaştırdığını belirtti.

Yanan otobüse ilk müdahaleyi olay yerine gelen TOMA aracı yaptı. Yangın, daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.