BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İstanbul'da internetsiz navigasyon dönemi başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'İBB Navi' hizmeti için bir akıllı telefon yeterli...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı sürücülerin yoldaki güzergahlarını belirleyebilmeleri, gidecekleri yere trafiğe takılmadan gidebilmelerini sağlayacak iOS ve Android ile uyumlu İBBNavi isimli bir program geliştirdi. İBB Navi nedir? İBB Navi nasıl indirilir?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı trafikteki yoğunluğu azaltmak, sürücülerin işlerini kolaylaştırmak için iOS ve Android ile uyumlu İBBNavi isimli bir program geliştirdi. Uygulama, İstanbul başta olmak üzere, Marmara bölgesini kapsayan, anlık trafik yoğunluk bilgilerine göre oluşturulan rotalar takip edilerek sürücülerin en kısa sürede hedeflerine varmasını sağlıyor.

İBB Navi Nedir?

Bir navigasyon uygulamasıdır. İBB Navi , Sürücülerin en kısa süre varmak istedikleri yere ulaşmaları için alternatif rota, mesafe ve tahmini varış süresini içerir. Sistem hem görsel hem de sesli olarak varış noktanıza kadar yönlendirmektedir. İBB Naviile internet bağlantısı olmadan da alternatif rotalar belirlenebilir. Belirlenen rota üzerinde trafiği olumsuz etkileyecek bir durum oluşması sonucu yeni rota otomatik olarak belirlenir. Ayrıca uygulama üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik kamera görüntülerini canlı olarak izleyebilirsiniz.

İBB Navi Nasıl Kullanılır?

İBB Navi kullanırken, hedefinizi yazarak bulabilir, kategorilerden seçebilir veya sesli komutla oluşturabilirsiniz. Beta olarak yayınlanan sürümün geliştirilmeye devam ettiği kaydedilirken ses ile komut verilerek hedefin belirlenebileceği özelliği de sürücülerin trafikte dikkati dağılmadan daha güvenli sürüş ile sözle komut vererek uygulamayı kullanabilecekleri bildirildi. Zamana göre gece ve gündüz modlarını seçebilirsiniz.

İBB Navi Nereden İndirilir?

İBB Navi’yi mobil mağazalar olan App Store ve Google Play’den indirebilirsiniz. Uygulama ile ilgili her türlü görüş, önerilerinizi ve teknik destek mesajlarınızı uygulama üzerinden ileterek, uygulamanın daha iyi hale getirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.