BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da hırsızlık çetesi çökertildi şüpheli böyle bağırdı

İSTANBUL'da ev ve iş yerlerine girerek eşya ve otomobil çaldıkları öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri basın mensuplarına "Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim, yaptıklarım için pişman değilim, aklım hala yapmadıklarımda." diye bağırdı.

Abone ol

İstanbul'da ev ve iş yerlerine girerek eşya ve otomobil çaldıkları öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde meydana gelen hırsızlık olaylarının zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı.

İSTANBUL'DA 8 İLÇEDE VE MARDİN'DE EŞ ZAMANLI BASKIN
Ekipler, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki çalışmanın ardından 21 Aralık'ta İstanbul'da 8 ilçe ve Mardin'de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda suç örgütü lideri olduğu öne sürelen Şükrü L'nin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli yakalandı. Yaşı küçük olan bir şüpheli ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Adreslerde yapılan aramada 3 dizüstü bilgisayar, 2 televizyon, 2 scooter, hırsızlık suçunda kullanılan aletler ile bir miktar para ele geçirildi.

LÜKS SİTELERE SABAHA KARŞI GİRİYORLAR
Şüphelilerin lüks sitelere sabaha karşı 04.00-06.00 arasında 3-4 kişilik ekipler halinde kapı kilitlerini kırarak girdikleri belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerle ilgili hazırlanan 45 dosya klasöründen oluşan evrak 6 polis tarafından taşındığı görüldü.

"AKLIM HALA YAPAMADIKLARIMDA"
Kadın şüpheli adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına tepki gösterirken, diğer bir şüpheli de "Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim, yaptıklarım için pişman değilim, aklım hala yapmadıklarımda." şeklinde bağırdı.

OPERASYON SONRASI HIRSIZLIK VAKALARI AZALDI
İstatistiklere göre İstanbul'da günde ortalama 70 dolayında olan hırsızlık sayısının operasyonun ardından 30'un altına indiği belirtildi.