BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen tutuklandı mı işte ilk ifadeleri ve karar

Darbe çağrısı yapmak suçlamasıyla bu sabah adliyeye götürülen sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında son dakika gelişmeler var.

Abone ol

HALK TV'de Uğur Dündar moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa katılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in skandal sözleri üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri sabah saatlerinde Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i Kadıköy'deki evlerinden alarak İstanbul Anadolu Adliye Sarayı'na götürdü.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI : Örgütlü suçlar savcılığı, ifadelerini aldığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevketti. Mahkeme de adli kontrol şartıyla ünlü sanatçıları serbest bıraktı. Her iki sanatçı da haftada bir gün karakola gidip imza verecek. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen için yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

NEYLE SUÇLANDILAR?: Müjdat Gezen "Cumhurbaşkanına Hakaret"le, Metin Akpınar ise "Halkı T.C. Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik" ve "Cumhurbaşkanına Hakaret" ile suçlandı.

Başsavcılıktan "Müjdat Gezen ve Metin Akpınar" açıklaması

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI... Savcılık kapısında beklerken, Metin Akpınar, tost ve çayla kahvaltısını yaptı. Ardından önce Metin Akpınar ardından da Gezen ifade verdi. İki sanatçı da " Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

Müjdat Gezen ifadesinde cumhurbaşkanına hakaret kastı bulunmadığını belirterek, "Ben tiyatrocuyum. Sahnede de bu cümleleri kullanıyorum. Mizahi eleştiri yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Müjdat Gezen konuştu! Hedef gösterilmekten...

Metin Akpınar ne dedi olay sözleri ne tam metin