BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

Metin Akpınar gerçek yaşı kaç aslen nereli bilinmeyenleri...

Metin Akpınar katıldığı bir programda söylediği sözler nedeniyle gözaltına alındı. Peki usta oyuncu Metin Akpınar kimdir, gerçek yaşı kaç, aslen nereli ve Metin Akpınar kaç kere evlendi, ilk eşi Göksel Özdoğdu kim, çocukları var mı?

Abone ol

Usta oyuncu Metin Akpınar son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Halk TV'de yayınlanan Halkın Arenası programında konuşan Akpınar'ın sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı ve Metin Akpınar gözaltına alındı. Peki duayen isimMetin Akpınar hakkında neler biliyorsunuz? Metin Akpınar aslen nereli, kaç yaşında, çocuğu var mı, kaç kere evlendi?

77 yaşında olan Metin Akpınar, sadece bir kez evlilik yaptı. İlk kez 7 Şubat 1961 yılında Göksel Özdoğdu ile evlendi. İlişkileri uzun sürmedi ve çift ayrılık kararı aldı. Metin Akpınar'ın çocuğu yok.

METİN AKPINAR KİMDİR: Metin Akpınar, 2 Kasım 1941 yılında, İstanbul'da dünyaya geldi. Pertevniyal Lisesi'nde eğitimini tamamlayan Akpınar, Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nde okudu.

AMATÖR TİYATRO TOPLULUKLARINDA ÇALIŞTI: Metin Akpınar, sahneye ilk kez ortaöğretim yıllarında çıktı. Sonrasında da amatör tiyatro topluluklarında yer alan Akpınar, Yeşil Sahnede İşler Karıştı, On Küçük Yaramaz ve Yağmurcu adlı oyunlarda rol aldı.

ZEKİ ALASYA İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADI: Metin Akpınar 1964 yılında ilk kez profesyonel olarak Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım oyununda sahneye çıktı. Akpınar, aynı yıl Ben Devletim ve Hababam Sınıfı oyunlarında da rol aldı. Metin Akpınar, 1966 yılında sonraki uzun yıllar boyunca partneri olacak Zeki Alasya ile Gen-Ar Tiyatrosu'nda bir grup oluşturdu.

DEVEKUŞU KABARE'Yİ KURDU: Metin Akpınar, 1967 yılında Ahmet Gülhan ve Zeki Alaysa ile birlikte, ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare'yi Haldun Taner'in öncülüğünde kurdu. Topluluğun oyunlarında sosyal ve politik taşlamalar dikkat çekiyordu. Akpınar, Devekuşu Kabare'de idari müdürlük görevini de sürdürdü.

ZEKİ ALASYA İLE UNUTULMAZ İKİLİ OLDU: Akpınar, 1972 yılında Ertem Eğilmez'in çektiği başrollerinde Tarık Akan ve Filiz Akın'ın oynadıkları Tatlı Dillim filmi ile sinema hayatına başladı. Akpınar, Zeki Alasya ile birlikte ikili oluşturarak "Nereye Bakıyor Bu Adamlar", " Davetsiz Misafir", Patron Duymasın ", "Köyden İndim Şehire" ve "Petrol Kralları" gibi kült filmlerde rol aldı.

PEK ÇOK ÖDÜLÜ BULUNUYOR: Metin Akpınar, sanat hayatına pek çok ödül sığdırdı. O ödüllerden bazıları: En İyi Sinema Filmi Erkek Oyuncusu, Yaşam Boyu Onur Ödülü, Altın Mikrofon ve Altın Kamera Ödülü, Devlet Sanatçısı, Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü.

ÖZEL HAYATI: Metin Akpınar, 17 Şubat 1961 yılında Göksel Özdoğdu ile evlendi. Akpınar, daha sonrasında boşanmıştır.

Sözleri başını yaktı! Metin Akpınar'ın bilinmeyenleri ilk eşini gördünüz mü?