BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,87
ALTIN 2.405,37
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda garibanın işi zor

Kira bakımından en pahalı şehirler sıralamasında İstanbul 13. sırada bulunuyor.

Abone ol

Dünyada standart bir ev için en yüksek kirayı Hong Kong’da yaşayanlar ödüyor. İngiliz Uluslararası Danışmanlık Şirketi ECA’nın listesinde Hong Kong’u, Tokyo ve New York izliyor. İstanbul ise listenin 13’ncü sırasında.

İngiliz uluslararası danışmanlık şirketi ECA, dünyada 92 şehirde 3 odalı, mobilyasız, standart bir ev için istenen kira bedellerini araştırdı. Yapılan araştırma sonucunda elde edilen verilere göre, en yüksek kira bedelinin ödendiği kent Hong Kong oldu.

Kira bedellerinde son yıllarda büyük artışın görüldüğü Moskova, listede 4. sırada yer aldı. Kira bakımından en pahalı şehirler sıralamasında İstanbul 13. sırada bulunurken, Ankara en hesaplı şehirler sıralamasında 4’üncü basamağın sahibi oldu.

Araştırmacılara göre, Moskova’da 3 odalı bir ev için her ay ortalama 6 bin 526 dolar kira isteniyor. Dünyanın kira bakımından en pahalı kenti Hong Kong’ta ise ortalama kira bedeli aylık 8 bin 592 dolar.

Hong Kong’un ardından Japonya’nın başkenti Tokyo geliyor. Hong Kong’a kıyasla yüzde 17 oranında daha düşük kira bedelinin talep edildiği Tokyo’da ortalama rakam 7 bin 358 dolar. New York ise listede 3. sırada bulunuyor. Dünyanın en büyük megapolislerinden biri olan New York’ta 3 odalı bir ev için ortalama 7 bin 249 dolar değer biçiliyor.

Kira bedelleri bakımından en hesaplı şehirlerin başında Kenya’nın başkenti Nairobi geliyor. Nairobi’nin en lüks semtlerinde 3 odalı bir eve istenen aylık kira ücreti yaklaşık bin dolar. Ankara, en hesaplı şehirler sıralamasında 4. sırada bulunuyor.